Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Ασημακόπουλος Δημήτριος, Ιωάννινα

  Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας, Διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  Ο Δημήτριος Ασημακόπουλος είναι τακτικός καθηγητής και Διευθυντής της ΩΡΛ πανεπιστημιακής κλινικής  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Professor of the French College of ENT Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας [2005-2007], Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, Membre d’ Honneur de la Société Française d ‘ Otorhinolaryngologie et de Chirurgie de la Face et du Cou.

  O Δημήτριος Ασημακόπουλος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χειρουργική της κεφαλής και του τραχήλου σε ενήλικες και παιδιά, ΩΡΛ αλλεργία, φωνιατρική, ενδοσκοπική χειρουργική, προληπτική ογκολογία, περιβαλλοντική ιατρική, διαταραχές της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης.

  Διαθέτει έναν βιολογικό πορτοκαλεώνα στην Κατοχή, Αιτωλοακαρνανίας, που παράγει πορτοκάλια υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

  Θεωρείται ένας από τους λίγους Έλληνες με γνώση των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών τυριών, την οποία γνώση απέκτησε ασχολούμενος με την Ιατρική Διατροφολογία, αλλά και διότι έζησε και εργάστηκε  δραστήρια στην τυροκομική επιχείρηση του πατέρα του στην Κατοχή, Ατωλοακαρνανίας, κατά τα μαθητικά και φιτητικάτου χρόνια. 

  Ο κ. Ασημακόπουλος εκπαιδεύει και μετεκπαιδεύει τους ωτορινολαρυγγολόγους στη διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης.

  Έχει γεννηθεί στην Κατοχή της Αιτωλοακαρνανίας και έχει μυηθεί από την παιδική ηλικία, τόσο στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινογνωσία, όσο και στη διάκριση των ποιοτικών κρασιών και τυριών.

  Κατά την μετεκπαίδευσή του στη Γαλλία γνώρισε από κοντά τον πλούτο των Γαλλικών κρασιών και μελέτησε το φαινόμενο του Γαλλικού παραδόξου [French paradopx]. Με αυτό τον όρο περιγράφεται η μακροβιότητα των Γάλλων, οι οποίοι, αν και τρώνε τροφές πλουσιότατες σε λιπαρά, εν τούτοις δεν έχουν αντιστοίχως αυξημένα κρούσματα καρδιακών προσβολών.

  Οι σύγχρονες έρευνες αποδίδουν το Γαλλικό παράδοξο στο γεγονός  ότι, οι Γάλλοι καταναλίσκουν καθημερινά μικρές ποσότητες κόκκινου κρασιού, το οποίο ασκεί καρδιοπροστατευτική δράση.

  Ο κ. Ασημακόπουλος είναι πιστοποιητής και εμπειρογνώμονας σε θέματα όσφρησης γεύσης και κατάποσης και θεωρείται αξιόλογος κριτής-γευσιγνώστης των ποιοτικών κρασιών.

  Είναι υπέρμαχος της μικρής, συχνής χρήσης βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιού Γκέλικος, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις και πολέμιος της κατάχρησης οινοπνευματωδών, που μπορεί να οδηγήσουν στον αλκοολισμό.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Υπέρταση και κατανάλωση βιολογικού κόκκινου κρασιού©