Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Γκολα Ε. Ελενη, Ιωάννινα

  Ιατρός, Ειδικευομένη Ωτορινολαρυγγολόγος, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, Ιωάννινα

  Η Ελένη Ευαγγέλου Γκόλα είναι φοιτήτρια της Ιατρικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Φυσιολογία, Φαρμακολογία, Ιατρική Διατροφολογία, Περιβαλλοντικά Ιατρική.

  Η λειτουργία της όσφρησης και τη γεύσης απέσπασε ιδιαίτερα την προσοχή της τόσον μικροανατομικά, όσο και φυσιολογικά, βιοχημικά και παθοφυσιολογικά.

  Η καταγωγή της από τα Ιωάννινα της Ηπείρου και ιδιαίτερα από το Δραμεσί, δίπλα στη Δωδώνη και το Ασκληπιείο της, της έδωσε τη δυνατότητα να ενδιαφερθεί για τα τοπικά σταφύλι (Ντεμπίνα) που καλλιεργούνται στην περιοχή και να ερευνήσει οινογνωστικά και γευσιγνωστικά αυτά τα κρασιά.

  Είναι θιασώτης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και υπερασπίστρια του ανθρωπίνου δικαιώματος να μη διαδίδονται τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ή όσα τρόφιμα έχουν καλλιεργηθεί με επικίνδυνα χημικά, τοξικά λιπάσματα, παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα.

  Βάσει αυτών των ευεργετικών αντιλήψεων και γνώσεων που έχει συναποκομίσει μέχρι σήμερα είναι ένθερμη μελετήτρια και εφαρμόστρια των αρχών της προληπτικής ιατρικής και της προστασίας της ατομικής και Δημόσιας Υγείας.

  Η Ελένη Ε. Γκόλα έχει πιστοποιημένη επάρκεια όσφρησης και γεύσης από ωτορινολαρυγγολόγο και είναι προσεκτική οινοκριτής και αποτελεσματική γευσιγνώστρια.

  Γνωρίζει τις ευεργετικές δράσεις για την υγεία της μικρής κατανάλωσης κόκκινου βιολογικού κρασιού και εξαιτίας των γνώσεων φαρμακολογίας και βιοχημείας που διαθέτει είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της αποφυγής της κατάχρησης των οινοπνευματωδών ποτών και της πρόληψης του αλκοολισμού.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος

  Η Ελένη Γκόλα συμμετέχει στα ακόλουθα άρθρα:

  Κόκκινο κρασί και αισθήσεις: Ακοή