Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΓΚΟΤΣΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ

  State Registered Nurse of England and Wales

  Η   Μαρία Γκότση Παπανικολάου  είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  Queens’s Marry’s Hospital, Sidcup Kent, της Αγγλίας [State Registered Nurse of England and Wales] .

  Διετέλεσε Προϊσταμένη Χειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου επί τριακονταετία, εξυπηρετώντας όλες τις χειρουργικές ειδικότητες.

  Οργάνωσε με άψογο τρόπο νοσηλευτικά τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και εκπαίδευσε πρακτικά εκατοντάδες νοσηλεύτριες.

  Αποτέλεσμα αυτής της προσφοράς της κ..Μαρίας Γκότση Παπανικολάου ήταν η άψογη λειτουργία των χειρουργείων  και η πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

  Διετέλεσε επί τετραετία εκπαιδεύτρια της Νοσηλευτικής του Β΄Τεχνικού Λυκείου Κορίνθου και Διευθύνουσα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

  Μετεκπαιδεύτικε στο Ιατρείο μου στην Κόρινθο στη διαχείριση ασθενών με ΩΡΛ  Αλλεργικές παθήσεις, την εκτέλεση  δερματικών δοκιμασιών διάγνωσης της αλλεργίας των ΩΡΛ ασθενών, στη χρήση του ακοολογικού εργαστηρίου και τη διαχείρηση ΩΡΛ  ενδοσκπίων.

  Έχει ως ιδιαίτερα ενδιαφέροντα την υγιεινή διατροφή και σίτιση χειρουργικών  και παθολογικών ασθενών, τη βιολογική διατροφολογία, τη συμπληρωματική ιατρική και τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους και πρακτικές μέσω της νοσηλευτικής.

  Ως επιστημονική συνεργάτης μου, εκπαιδεύτηκε στην ιατρική διατροφολογία, την περιβαλλοντική ιατρική και τη συμπληρωματική ιατρική.
  Είναι υποστηρίκτρια της Μεσογειακής δίαιτας και συστήνει προς όλους τη χρήση βιολογικών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, αφού μέσω της βιολογικής γεωργίας μπορεί να διασωθεί το περιβάλλον και νε ευεργετηθεί η υγεία των πληθυσμών.

  Έχει εκπαιδευτεί στην αξιολόγηση της οσφρητικής και γευστικής ικανότητας των ΩΡΛ ασθενών, ενώ και η ίδια έχει πιστοποιημένη επάρκεια όσφρησης και γεύσης από ωτορινολαρυγγολόγο.
  Αυτή η ικανότητα της κ. Μαρίας Γκότση Παπανικολάου την βοήθησε να γίνει αποτελεσματική αξιολογήτρια των οίνων και ιδιαίτερα του ερυθρού, βιολογικού οίνου, του οποίου η συχνή μικρή κατανάλωση συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και την αντιγήρανση.

  Βαθύτατα κοινωνικοποιημένο άτομο η κ. Μαρία Γκότση Παπανικολάου και με την υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη που διαθέτει δεν συνιστά τη χρήση οινοπνευματωδών από ανηλίκους και έχει συμβάλλει με τις γνώσεις  και την εμπειρία  της στην ενίσχυση του αντιαλκοολικού αγώνα στην Κορινθία

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος

  Άρθρα στα οπία συμμετέχει η κ. Μαρία Γκότση-Παπανικολάου


  Πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, αναστολή ογκογένεσης και διατήρηση της ανοσο-ομοιοστασίας