Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΓΟΓΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Ιατρός, Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής

  Ο Ιωάννης Γόγαλης είναι ιατρός-Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής που ζεί και εργάζεται στον Κορυδαλλό και το Αιγάλεω Αττικής. Έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα την προληπτική και θεραπευτική ογκολογία και την ιατρική εμψύχωση, τόσο των ασθενών, όσο και των συγγενών τους. Μέσα στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής και πρόληψης του καρκίνου μελετά και ερευνά τις καρκινοπροφυλακτικές ιδιότητες διαφόρων φυσικών ουσιών και τροφίμων, περιλαμβανομένου και του κόκκινου κρασιού.

  Έχει μελετήσει τη σχέση της κατανάλωσης οινοπνευματωδών και της καρκινογένεσης και ενημερώνει τους ασθενείς και τους συγγενείς τους ότι, δεν συνιστάται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από τους καρκινοπαθείς. Η πληροφορία αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι αυτό το ίδιο το οινόπνευμα δεν ανήκει στις καρκινογόνες ουσίες, αλλά είναι καρκινογόνο το κύριο προιόν του μεταβολισμού του οινοπνεύματος, που είναι η ακεταλδεϋδη.

  Εκτός από τις υπηρεσίες του ως ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής ο Ιωάννης Γόγαλης είναι ένας από τους λίγους ιατρούς της Ελλάδος, που γνωρίζει την εφαρμογή της ογκοθερμίας σε ογκολογικούς ασθενείς, που εφαρμόζεται συμπληρωματικά μετά ή ταυτόχρονα με την ακτινοθεραπεία ή τη χημειοθεραπεία. Ως βαθύς γνώστης της ογκοθερμίας διευθύνει τη μονάδα Ογκοθερμίας, που υπάρχει σήμερα στο Αιγάλεω Αττικής, στην κλινική Αγία Ειρήνη (Αρκαδίου & Αγίας Λαύρας16)

  Ο Ιωάννης Γόγαλης σπούδασε Ιατρική στη Ρουμανία και εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσει τις επιδράσεις του κόκκινου κρασιού στην υγεία. Η επιστημονική του έρευνα για τις δράσεις του κόκκινου κρασιού ξεκίνησε από το γεγονός ότι κατά την παιδική και εφηβική του ηλικία επισκεπτόταν την αγροτική περιοχή της Άρτας, που είναι και τόπος καταγωγής του πατέρα του Κωνσταντίνου και του Παππού του Θεόδωρου, οι οποίοι τον μύησαν στην κατανόηση της μετατροπής του ηπειρώτικου σταφυλιού ΖΑΜΠΕΛΑ σε κρασί και τσίπουρο.

  Αυτές οι παιδικές αναμνήσεις συνέβαλαν στο να ξεκινήσει την επιστημονική  μελέτη και τα ιατρικά αποτελέσματα της κατανάλωσης των κρασιών της Ευρώπης και της Ελλάδος. Σήμερα ενημερώνει τους ασθενείς του για τα καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα της δράσης του κόκκινου κρασιού , αλλά και της αντικαρκινικής δράσης του, όταν καταναλίσκεται από τους υγιείς ενήλικες,  εξαιτίας των άφθονων πολυφαινολών που περιέχει, όπως η ρεσβερατρόλη.

  Συστήνει στους υγιείς φίλους του τη συχνή κατανάλωση μικρών ποσοτήτων κόκκινου κρασιού, ήτοι, οι μεν γυναίκες να καταναλώνουν μόνον ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ημερησίως, οι δε άνδρες μέχρι δύο ποτήρια ημερησίως.

  Ο Ιωάννης Γόγαλης  με την εις βάθος μελέτη και έρευνα που έχει κάνει μέχρι σήμερα για τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού στην υγεία εξελίχθηκε σε έναν αποτελεσματικό και δίκαιο οινογνώστη και οινοκριτή.
  Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων του έπαιξε η εξαιρετική του όσφρηση και γεύση, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από ωτορινολαρυγγολόγο.
  Μελετώντας τα Ελληνικά κρασιά συνειδητοποίησε ότι, αν κάποιος αποφασίσει να επιλέξει κάποιο κόκκινο κρασί, αυτό θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε βιολογικό, διότι τα συμβατικά κόκκινα κρασιά περιέχουν τοξικά κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και μη βιολογικών λιπασμάτων.

  Γνωρίζει ότι ένα από τα υγιεινότερα Ελληνικά κόκκινα κρασιά είναι το βιολογικό κόκκινο  Γκέλικος Αγιωργίτικο Νεμέας και ο βιολογικός, τονοτικός ερυθρός γλυκύς ιατρικός οίνος Γκελάντο, Νεμέας που παράγονται στον βιολογικό αμπελώνα Γκέλικος στη Νεμέα, Κορινθίας.

  Σε περίπτωση που ερωτηθεί από τους ασθενείς του αν μπορούν να καταναλώσουν κόκκινο κρασί, ο Ιωάννης Γόγαλης συστήνει στους καρκινοπαθείς το συμπλήρωμα διατροφής VINOGKELIN, οι κάψουλες του οποίου περιέχουν σκόνη των σπόρων και των φλουδών του κόκκινου κρασιού Γκέλικος Αγιωργίτικο. Έτσι οι ασθενείς του αποφεύγουν το οινόπνευμα ενώ προσλαμβάνουν τις πολύτιμες αντικαρκινικές πολυφαινόλες των σπόρων και των φλουδών, που μπορεί να ευεργετήσουν την υγεία τους.

  Ο Ιωάννης Γόγαλης είναι ενεργός γιατρός στην περιοχή που ζει και με μεθοδικότητα εργάζεται κατά του αλκοολισμού και κατά της κατανάλωσης οινοπνευματωδών από ανηλίκους.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach