Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

  • Τοπαλίδης Ελευθέριος, Αθήνα

    Γεωπόνος, τεχνολόγος τροφίμων

    Ο Tοπαλίδης Ελευθέριος, Γεωπόνος, Τεχνολόγος τροφίμων με εκπαίδευση στη βιολογική αμπελουργία και οινολογία,  ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

    Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφαρμογή της Μεσογειακής δίαιτας  και της καθημερινής κατανάλωσης μικρών έως μέτριων ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού, εξαιτίας των ευεργετικών δράσεων των πολυφαινολών του, στη διατήρηση της υγείας.

    Περιλαμβάνεται μεταξύ των σημαντικοτέρων οινογνωστών και κριτών του ποιοτικού βιολογικού οίνου στην Ελλάδα με ευρεία εμπειρία των Μακεδονικών οίνων και του βιολογικο0ύ Αγιωργίτικου Γκέλικος.

    Εκτός από οινογνώστης ο κ. Τοπαλίδης είναι και γευσιγνώστης με πιστοποιημένη από ωτορινολαρυγγολόγο οσφρητική και γευστική ικανότητα.
    Ο κ. Τοπαλίδης είναι γνώστης των συνεπειών του αλκοολισμού  και των μεθόδων καταπολέμησής του.

    Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος