Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ [Δρ]

  Ιατρός, Νευροχειρουργός

  Ο Δρ Δημήτρης Βασιλείου, Ιατρός, νευροχειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Περαχώρα Κορινθίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μεταξύ των άλλων, στις νευρολογικές βλάβες που οφείλονται στην κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών και τον αλκοολισμό.

  Έχει ασχοληθεί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.  Διατηρεί στην Αθήνα ιδιωτικό κέντρο αντιμετώπισης προβλημάτων σπονδυλικής στήλης. Είναι συγγραφέας του βιβλίου ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΣ.

  Έχει εντρυφήσει στη λειτουργία της όσφρησης και της γεύσης και έχει ασχοληθεί με την αντιμετώπιση της μετατραυματικής διαταραχής ή απώλειας της όσφρησης.

  Έχοντας μεγαλώσει στα ξερικά αμπέλια της οπικογενείας του στην Περαχώρα μυήθηκε από μικρός στην οινογνωσία και την αξιολόγηση των φυσικών, χειροποίητων κρασιών.

  Η εξέλιξη της επιστημονικής του σταδιοδρομίας στο Kape Town της Νότιας  Αφρικής, αλλά και στο Nottingham της Αγγλίας του έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσει σπάνιους οίνους και να μυηθεί στη διεθνή οινογνωσία και γευσιγνωσία.

  Ως νευροχειρουργός γνωρίζει τις νευροπροστατευτικές ιδιότητες των πολυφαινολών του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιού Νεμέας Γκέλικος και του βιολογικού γλυκού, λιαστού Αγιωργίτικου Κόκκινου κρασιού Νεμέας, Γκελάντο. 

  Είναι υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα στην Κορινθία και γνωρίζει την ιατρική αντιμετώπιση του αλκοολισμού.

  Δρ Γκέλης Ν. Δημήτριος, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος

  Ο Δρ Δημήτριος Βασιλείου συμμετέχει στα ακόλουθα άρθρα:

  Γιατί μερικοί μιλούν απαξιωτικά για τα βιολογικά κρασιά και γενικότερα τα βιολογικά προϊόντα;©