Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΔΑΝΙΗΛ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

  Ιατρός Ωτορινολαρυγγολός, Μοίρες, Ηρακλείου , Κρήτης.

  Η Αικατερίνη Δανιήλ είναι Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, γέννημα, θρέμμα του Καρπενησιού, που εργάζεται στις Μοίρες, Ηρακλείου, Κρήτης.

  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ΩΡΛ  Αλλεργία,  Φωνιατρικη, Ογκολογια, Διαχειριση διαταραχών θρέψης, ύπνου, ισορροπίας, όσφρησης και γεύσης.

  Έχει ερευνήσει την παραδοσιακη Κινεζικη Ιατρικη, τον Ιατρικο Βελονισμο,  Αγιουρβεδική Φυτοθεραπίια, Ορθομοριακή  Διατροφική Ιατρική,  Auricular Remodulation/Ωτοβελονισμό,  Sensorial Remodulation/Φιλοσοφία της Ευρυθμίας και είναι  Docente Formazione F.I.S.A.- I.C.M.A.R.T.

  Είναι μέλος της Ελληνικής Εραιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών.

  Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός της στην Ιατρική διατροφολογία και τη Μεσογειακή δίαιτα έχει μελετήσει τις ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία της συχνής κατανάλωσης μικρών ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού και γνωρίζει επίσης τις δυσμενείς επιπτώσεις για τη σωματική και ψυχική υγεία από τη χρόνια κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων οποιουδήποτε οινοπνευματώδους ποτού.

  Ως Ωτορινολαρυγγολόγος που αντιμετωπίζει καθημερινά στους ασθενείς της προβλήματα της όσφρησης και της γεύσης είναι πιστοποιήτρια επάρκειας όσφρησης και γεύσης των ασθενών της.

  Οι γνώσεις της για τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς διεύρυνε το ενδιαφέρον της για τις διαταραχές της όσφρησης και έχει γίνει γευσιγνώστης και οινοκριτής και εμπειρογνώμων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών κρασιών.

  Έχει αξιολογήσει το βιολογικό κόκκινο κρασί Γκέλικος Αγιωργίτικο, τον ιατρικό, βιολογικό, κόκκινο Αγιωργίτικο οίνο Γκελάντο και τον Εκκλησιαστικό βιολογικό οίνο Γκέλικος ΝΑΜΑ, ως τα καθαρότερα και ποιοτικότερα από τα βιολογικά κρασιά της Ευρώπης, εξαιτίας του πλούτου τους σε πολυφαινόλες και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλουν στη διατήρηση της υγείας, στην αντιγήρανση και στη μακροημέρευση.


  Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του αντιαλκοολικού αγώνα στην Ελληνική επικράτεια.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος