Είστε εδώ

Αν εξαπλωθεί η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα εξαφανιστεί η πείνα από τον πλανήτη μας

Γκελης Ν. Δημητριος [Δρ],
Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής (Medical Life Coach)
Γκελη Αικατερινη
Ιατρός, Ακτινολόγος, Άσσος, Κορινθίας
Γκέλης Δ. Νικόλαος [Δρ}, Κόρινθος
Ψυχολόγος, Κόρινθος .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Όπως είναι γνωστό ο ερευνητικός ενθουσιασμός των βιολόγων και γενετιστών, αλλά και των οικονομικών συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών οδήγησαν στη χρήση και εξάπλωση των  γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών μέσω της  βιο-τεχνολογίας.

Το βασικό επιχείρημά, γιαυτό τους το εγχείρημα είναι ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα σε όλες τις περιοχές του πλανήτη μας. Επίσης προπαγανδίζουν ότι οι βιολογικές καλλιέργειες από μόνες τους είναι αδύνατον  να παράγουν αρκετά τρόφιμα για να καλυφθούν οι παγκόσμιες σιτιστικές ανάγκες.

Έχει αποδειχτεί ότι η βιομηχανική γεωργία και η χρησιμοποίηση γενετικά τροποποιημένων σπόρων το μόνο που προσφέρει είναι η ποσότητα τοξικών και επιβλαβών για την υγεία τροφίμων , η καταστροφή του εδάφους και του υπεδάφους και η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Απεναντίας οι βιολογικές καλλιέργειες μπορούν να τροφοδοτήσουν κάθε σημείο του πλανήτη μας με εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα, αρκεί, όσοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία να μη παραπλανηθούν από τις σειρήνες του εύκολου κέρδους των εταιρειών παραγωγής τροφίμων που έχουν τροποποιηθεί  γενετικά.

Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε συμπεράσματα οργανισμών ανά τον κόσμο, που με τις δραστηριότητές τους προσπαθούν να προστατέψουν τον πλανήτη μας από τα τοξικά τρόφιμα. Μας  αρκεί η προσωπική μας εμπειρία των εξαιρετικών αποτελεσμάτων , της καλλιέργειας των βιολογικών ελαιώνων και αμπελώνων στην Κορινθία, οι οποίοι αποδίδουν ποσοτικά, σχεδόν όπως και οι συμβατικές καλλιέργειες με εξαιρετική ποιότητα και προδιαγραφές εξασφάλισης υγείας.

Παράδειγμα προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, για το οποίο μπορούμε να εκφράσουμε υπεύθυνη γνώμη είναι το κόκκινο βιολογικό κρασί Αγιωργίτικο Νεμέας, Γκέλικος, ο ιατρικός τονωτικός οίνος Γκελάντο και ο εκκλησιαστικός βιολογικός κόκκινος Αγιωργίτικος οίνος, από σταφύλια βιολογικής γεωργίας στη Νεμέα. Αυτά τα κρασιά είναι πιστοποιημένα από την εταιρεία πιστοποίησης βιολογικών αγροτικών προϊόντων ΔΗΩ και φέρουν και το σήμα πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Οι αγρότες που εφαρμόζουν τη βιολογική γεωργία, δημιουργώντας βιολογικούς αμπελώνες και ελαιώνες  θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για το γεγονός ότι δεν  παρασύρθηκαν από επιτήδειους εκπρόσωπους των πολυεθνικών που προωθούν τη διάδοση των βιομηχανικών καλλιεργειών, πουλώντας, μέσω δόλιων κρατικών νομοθεσιών, τοξικά λιπάσματα, καρκινογόνα εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, που οδηγούν στην αύξηση της νοσηρότητας και θνησιμότητας των αγροτικών πληθυσμών, αφού πρώτα τους οδηγήσουν στη φτώχια, την οικονομική εξάρτηση και υποδούλωση.

Όσον αφορά το βιολογικό κόκκινο κρασί, διεθνώς, έχει αποδειχτεί ότι είναι πλουσιότερο κατά 30% σε πολυφαινόλες από τα συμβατικής καλλιέργειας κόκκινα κρασιά, πράγμα που τα καθιστά ευεργετικότερα για τη διατήρηση της υγείας, όταν χρησιμοποιούνται συχνά σε μικρές ποσότητες.

Όλοι έπεσαν έξω, διότι στο κρασί μου δεν υπάρχουν κατάλοιπα ζιζανιοκτόνων, παρασιτοκτόνων και συνθετικών λιπασμάτων.

Οι βιολογικοί καλλιεργητές και οι υπέρμαχοι της καθιέρωσης της βιολογικής γεωργίας πρέπει να είναι υπερήφανοι, διότι έτσι παράγονται φυσικά και ατοξικά προϊόντα χωρίς  να μολύνεται έδαφος και τα υπόγεια ύδατα.

Οι βιολογικοί καλλιεργητές αισθάνονται χαρά, διότι έτσι συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και ζουν χωρίς τύψεις, διότι προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό εξαιρετικής ποιότητας, καθαρότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.

Αποτελεί παραπλανητική προπαγάνδα προς τους αγρότες, αλλά και το καταναλωτικό κοινό, ο ισχυρισμός εκπροσώπων σκοτεινών συμφερόντων. ασχέτων με την καλλιέργεια της γης, οι οποίοι όμως υ θέλουν να εκμεταλλευτούν και χειραγωγήσουν τους ανθρώπους που ζουν από τη γεωργία.

Τα άτομα αυτά, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον τύπο και το διαδίκτυο διαδίδουν υπό την κάλυψη επιστημονικού μανδύα, πληροφορίες και γνώσεις, που τελικά στοχεύουν στην παραγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων και το εμπόριο τοξικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων και παρασιτοκτόνων.

Οι αγρότες θα πρέπει να είναι πάντοτε επιφυλακτικοί προς αυτούς που προσπαθούν να τους πείσουν να εγκαταλείψουν τους πατροπαράδοτους τρόπους φυσικής καλλιέργειας και τη χρήση πατροπαράδοτων σπόρων και φυτών..

Αν εξαπλωθεί η βιολογική καλλιέργεια σε όλες τις χώρες του πλανήτη:

Πρώτον θα υπάρξει υπερεπάρκεια υγιεινών τροφίμων.

Δεύτερον θα προστατευτεί το έδαφος.

Τρίτον θα σταματήσει η ρύπανση και η μόλυνση των υπογείων υδάτων.

Τέταρτον θα ανακοπεί η καρκινογένεση που ενδημεί πλέον όχι μόνο στους αστικούς, αλλά και στους αγροτικούς πληθυσμούς, που έχουν καθοδηγηθεί από απάνθρωπους να χρησιμοποιούν δηλητήρια και καρκινογόνα φάρμακα στις αγροτικές καλλιέργειες.

Μέχρι σήμερα αυτοί που εφάρμοσαν και προπαγανδίζουν τις καλλιέργειες των γενετικά τροποποιημένων φυτών οδήγησαν και οδηγούν στη φτώχια και την υποδούλωση των αγροτών.

Παγίδεψαν και εγκλωβίζουν τους αγρότες σε μια αέναη, συνεχιζόμενη εξάρτηση, διότι τους υποχρεώνουν να χρησιμοποιούν  σπόρους, ενεργούς για μόνο μία σπορά και  μονοπωλιακά τοξικά χημικά λιπάσματα και φάρμακα για να τα οδηγήσουν σε αύξηση και καρποφορία αυτών των παθολογικά υβριδικών σπόρων.

Με την τοξική γεωργία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και φυτών οι οικονομίες των μικρών χωρών οδηγούνται σε κατάρρευση, η δημόσια υγεία και η υγεία των πολιτών γίνεται επισφαλής, ενώ οι καταστροφικές τροποποιήσεις του περιβάλλοντος θα είναι μη αναστρέψιμες.

Μετά από 30 χρόνια ερευνών στο Rodale Institute [http://rodaleinstitute.org/], αποδείχτηκε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες (organic farming)  στην πραγματικότητα παράγουν μεγαλύτερες σοδιές από τις γενετικά τροποποιημένες και τις συμβατικές καλλιέργειες.

Οι βιολογικές καλλιέργειες, επίσης, ανανεώνονταν και διατηρούνταν από μόνες τους με τη βοήθεια της κομποστοποίησης, της κοπριάς και άλλων φυσικών λιπασμάτων που εμπλουτίζουν φυσικά το χώμα και μειώνουν την ανάγκη για χρήση τοξικών χημικών ζιζανιοκτόνων και παρασιτοκτόνων.

Η βιμηχανοποιημένη κτηνοτροφία οδήγησε στη σίτιση των μοσχαριών, των αγελάδων και των λοιπών ζώων με το 40% της παραγωγής των σιτηρών του πλανήτη μας.

Αν άφηναν τα ζώα να βόσκουν φυσιολογικά στα λιβάδια και να τρώνε χόρτο που δεν τρώγεται από τον άνθρωπο και εξαιρετικής ποιότητας κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα θα παράγονταν και το 40% των σιτηρών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανοποιημένη κτηνοτροφία θα υπερεπαρκούσε για τη διατροφή των ανθρώπων.

Τα μηρυκαστικά ζώα, όπως τα πρόβατα και οι αγελάδες και τα πρόβατα είναι προορισμένα από τη φύση να τρώνε μόνο χορτάρι και όχι γενετικά τροποποιημένη σόγια, βαμβακόπιτα από γενετικά τροποποιημένο βαμβακόσπορο, ή καλαμπόκι, σιτηρά, κλπ, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στη βιομηχανοποιημένη κτηνοτροφία.

Αυτές οι τροφές αφενός αρρωσταίνουν τα ζώα και αφετέρου χρειάζονται μεγάλα αποθέματά τους για να επιβιώσουν.

Οι κυβερνήσεις λοιπόν θα πρέπει αφενός να μη παγιδεύουν με δυσερμήνευτες νομοθεσίες τους αγρότες και κτηνοτρόφους και αφετέρου να πρέπει να μεθοδεύσουν την επιστημονική ενημέρωση και υποστήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων που λαχταρούν να κάνουν την αλλαγή και να μετατρέψουν τη συμβατική γεωργία και κτηνοτροφία σε βιολογική.


Αν κατορθωθεί αυτό , αυτό θα σημάνει ότι αποφασίστηκε πια η διάσωση του πλανήτη μας.


Οι κάτοικοι των βιομηχανικά και τεχνολογικά προηγμένων χωρών καθημερινά δυστυχώς πετούν στις χωματερές των σκουπιδιών τεράστιες ποσότητες τροφίμων, χωρίς να σκέπτονται ότι υπάρχουν περιοχές του πλανήτη μας που μαστίζονται από την πείνα.

Θα πρέπει να αποφασίσουμε έγκαιρα πρώτον να μη σπαταλάμε αλόγιστα τα τρόφιμα και δεύτερον για να υπάρχει τροφή για όλους θα πρέπει η γεωργία και η κτηνοτροφία να γίνει, απ’άκρου σ΄ άκρο της γης, βιολογική

.