Είστε εδώ

Γιατί το βιολογικό κόκκινο κρασί περιέχει περισσότερη ρεσβερατρόλη;

Γκελης Ν. Δημητριος [Δρ],
Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής (Medical Life Coach)
Γκελη Αικατερινη
Ιατρός, Ακτινολόγος, Άσσος, Κορινθίας
Γκέλης Δ. Νικόλαος [Δρ}, Κόρινθος
Ψυχολόγος, Κόρινθος .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Τα βιολογικά κρασιά γενικώς παράγονται από αμπελώνες βιολογικής γεωργίας. Αυτό σημαίνει ότι σ’αυτούς τους αμπελώνες δεν χρησιμοποιούντα ζιζανιοκτόνα, παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα για την προστασία των αμπελιών από βακτηρίδια, παθολογικούς μύκητες κλπ.

Τα βιολογικά σταφύλια αντιμετωπίζουν τις προσβολές από παθογόνους μικροοργανισμούς αυξάνοντας την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.

Έχει υπολογιστεί ότι τα επίπεδα των συγκεντρώσεων των βιολογικών κόκκινων σταφυλιών σε ρεβερατρόλη είναι 32% υψηλότερες σε σύγκριση προς τα συμβατικώς παραγόμενα σταφύλια [1].

Ως γνωστόν η ρεσβερατρόλη είναι καρδιοπροστατευτική, αγγειοπροστατευτική, νευροπροστατευτική καρκινοπροστατευτική και ανοσοπροστατευτική ουσία και σ’αυτήν κυρίως αποδίδονται τα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία, όσον καταναλώνουν καθημερινά μικρές ποσότητες βιολογικού κόπκκινου κρασιού.

Το βιολογικό κόκκινο, φυσικώς λιαστό Αγιωργίτικο γλυκό κρασί  Γκελάντο και το μοναδικό βιολογικό Γκέλικος ΝΑΜΑ   είναι απόλυτα φυσικοί βιολογικοί άκρατοι οίνοι, πλουσιότατοι σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και ρεσβερατρόλη.

Σε περίπτωση που αντενδείκνυται η κατανάλωση οποιουδήποτε τύπου κρασιού μπορεί να παίρνει κανείς τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες του κόκκινου Αγιωργίτικου βιολογικού σταφυλιού, από το βιολογικό αμπελώνα Γκέλικος  της ΝΕΜΕΑΣ, καταναλώνοντας  το συμπλήρωμα διατροφής Βινογκελίν.
Το Βινογκελίν είναι κάψουλες, που περιέχουν τη σκόνη των αποξηραμένων σπόρων και φλουδών του βιολογικού Αγιωργίτικου σταφυλιού από το βιολογικό αμπελώνα Γκέλικος στη Νεμέα.
Παίρνοντας κανείς 3-6  κάψουλες Βινογκελίν ημερησίως είναι σαν να καταναλώνει ένα μικρό τσαμπί σταφύλι. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγει το οινόπνευμα του κρασιού και επωφελείται από τα πολύτιμα για την ανθρώπινη υγεία συστατικά των σπόρων και των φλουδών του κόκκινου σταφυλιού.

Βιβλιογραφία

Micelli A. Negro C. , Tommasi L.,  de Leo P. Polyphenols, resveratrol, antioxidant activity, and ochratoxin A contamination in red table wines, Controlled Denomination of Origin (COD) wines and wines obtained from organic farming.  Journal of Wine Research, Volume 14, Numbers 2-3, Numbers 2-3/August December 2003 , pp. 115-120(6)