Είστε εδώ

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης

Δρ Γκέλης Ν. Δημήτριος, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,

Ο Δρ  Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος είναι  Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ΩΡΛ Αλλεργία, τις παθήσεις της  μύτης, τις παθήσεις του λάρυγγα, τις διαταραχές της φωνής, τη φυσιολογία και τις διαταραχές της  όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης. Πιστοποιητής και εμπειρογνώμονας καλής λειτουργίας της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης.

Έχει μελετήσει και εφαρμόζει στη ιατρική πράξη την Ιατρική Διατροφολογία, Συμπληρωματική Ιατρική, Περιβαλλοντική Ιατρική μέσα στα πλαίσια της ολιστικής αντιμετώπισης των ιατρικών προβλημάστων των ασθενών του.

Έχει γράψει μελέτες για την Αντιγήρανση, τις ευεργετικές επιδράσεις του κόκκινου κρασιού στον οργανισμό και τις ευεργετικές δράσεις της βιταμίνης D3 στον οργανισμό.

Δημιούργησε την ιστοσελίδα www.gkelanto.gr, www.gkelanto.gr, www.gelis.gr, www.orlpedia.gr, www.allergopedia.gr, www.pharmagel.gr. 

Ο Δημήτριος Ν. Γκέλης είναι εκπαιδευτής εμπειρογνομώνων για θέματα ΩΡΛ Αλλεργίας, όσφρησης, γεύσης και κατάποσης μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών νΤεχνών, τα τελευταία 22 χρόνια.

Στόχος της ιστοσελίδας είναι η παρουσίαση γνώσεων που αφορούν τις ευεργετικές δράσεις του βιολογικού κόκκινου κρασιού στη διατήρηση της υγείας και γνώσεων που αφορούν τη βλαπτική δράση των οινοπνευματωδών ποτών στην υγεία.

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει άρθρα που έχει γράψει ο ίδιος ή μαζί με τους φίλους και επιστημονικούς μέντορες της ιστοσελίδας.

Ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης διαθέτει οικογενειακό βιολογικό Αμπελώνα στη Νεμέα Κορινθίας. Ο αμπελώνας αυτός είναι φυτεμένος με αμπέλια του Αγιωργίτικου κόκκινου κρασιού, τα οποία καλλιεργούνται βιολογικά, υπό την επίβλεψη της εταιρείας βιολογικής πιστοποίησης ΔΗΟ.

Τα παραγόμενα σταφύλια είναι προϊόντα βιολογικής γεωργίας, διότι δεν χρησιμοποιούνται συνθετικά λιπάσματα, χημικά ζιζανιοκτόνα και παρασιτοκτόνα.

Το παραγόμενο κόκκινο Αγιωργήτικο κρασί από τον αμπελώνα Γκέλικος είναι ένα απόλυτα φυσικό κρασί, βιολογικής γεωργίας  (organ red wine), που εμφιαλώνεται στο βιολογικό οινοποιείο του Μιχάλη Αθανασίου στη Νεμέα,  διακρίνεται στις εξής μορφές.

  1. Γκέλικος κόκκινο Γιωργίτικο χωρίς θειώδη (2013) [και παραμονή των φλούδων του σταφυλιού στο μούστο πέντε  ημέρες].
  2. Γκέλικος κόκκινο Αγιωργίτικο με ελάχιστη προσθήκη θειωδών (2013), [και παραμονή των φλούδων του σταφυλιού στο μούστο πέντε  ημέρες].
  3. Γκέλικος κόκκινο Αγιωργίτικο [2012] [με ελάχιστη προσθήκη θειωδών και παραμονή των φλούδων του σταφυλιού στο μούστο τρεις ημέρες]
  4. BΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑΜΑ: Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος, ΝΑΜΑ, . Βιολογικός, Ερυθρός γλυκός λιαστός  οίνος Νεμέας, Γκελικος Αγιωργίτικο για εκκλησιαστική χρήση, χωρίς πρόσθετα θειώδη]
  5. Γκελάντο. Βιολογικός Ιατρικός Τονωτικός Οίνος. .[Βιολογικό Ερυθρό, φυσικό, συμπυκνωμένο, γλυκό λιαστό Αγιωργίτικο κρασί χωρίς πρόσθετα θειώδη].

Τα παραπάνω, εξαιρετικής ποιότητας κρασιά θεωρούνται από τα υγιεινότερα κρασιά που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, διότι τόσον η καλλιέργεια, όσο η οινοποίηση και εμφιάλωση γίνονται κάτω από την άγρυπνη επιστασία του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη.

Ο δρ Δημήτριος Γκέλης έχει μελετήσει τις ευεργετικές δράσεις του κόκκινου κρασιού σε φαρμακολογίες των δύο αιώνων που προηγήθηκαν, γιαυτό γνωρίζει τους Ελληνικούς και Ευρωπαικούς Ιατρικούς οίνους [Medical Wines].

Eκείνες τις εποχές εφαρμόζονταν ευρύτατα οι ιατρικοί οίνοι, ως τονωτικά, δυναμωτικά των εξασθενημένων οργανισμών. Τα σταφύλια καλλιεργούνταν κάτω από απόλυτες φυσικές συνθήκες, όπως καλλιεργεί τα αμπέλια του σήμερα ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης στη Νεμέα.

Η σύγχρονη έρευνα αποκάλυψε τις πολύτιμες για την υγεία πολυφαινόλες του κόκκινου κρασιού, όπως η ρεσβερατρόλη, οπόταν όλες οι εμπειρικές ιατρικές εφαρμογές του ερυθρού οίνου των περασμένων αιώνων είναι σήμερα τεκμηριωμένες επιστημονικά.

Βεβαίως οι ιατρικές πληροφορίες που παρατίθενται στην ιστοσελίδα δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές και ούτε μπορεί να αντικαταστήσουν τον προσωπικό γιατρό του κάθε αναγνώστη.

Το κόκκινο κρασί δεν είναι φάρμακο, ούτε λαμβάνεται ως φάρμακο. Το κόκκινο κρασί έχει ευεργετικές δράσεις στον οργανισμό και συμβάλλει στην αντιγήρανση και τη μακροημέρευση, όταν καταναλώνεται σε μικρή ή μέτρια ποσότητα, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις.

Επειδή υπάρχουν ορισμένα άτομα, που για λόγους γενετικούς έχουν προδιάθεση στον αλκοολισμό, ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνάει κανείς την κατανάλωση των λογικών, καθημερινών δόσεων κόκκινου κρασιού ή καλύτερα να αποφεύγει κάθε οινοπνευματώδες ποτό. Σε περίπτωση που αντενδείκνυται για διαφόρους λόγους η κατανάλωση οινοπνεύματος, μπορεί κανείς να προσλάβει τις πολυφαινόλες και τα λοιπά πολύτιμα συστατικά του βιολογικού κόκκινου στφυλιού Γκέλικος Αγιωργίτικο, παίρνοντας τρεις κάψουλες ημερησίως του Vinogkelin [Βινογκελίν]. Οι κάψουλες Vinogkelin περιέχουν σκόνη αποξηραμένων σπόρων και φλουδών του βιολογικού κόκκινου στφυλιού Γκέλικος Αγιωργίτικο .

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης
Φλάμπουρο Λουτρακίου, 20300, Τ. 27440 23768 6944280764

pharmage@otenet.gr