Είστε εδώ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑΜΑ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ‘’ΓΚΕΛΙΚΟΣ’’ ΝΑΜΑ

Γκελης Ν. Δημητριος [Δρ],
Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής (Medical Life Coach)
Γκελη Αικατερινη
Ιατρός, Ακτινολόγος, Άσσος, Κορινθίας
Γκέλης Δ. Νικόλαος [Δρ}, Κόρινθος
Ψυχολόγος, Κόρινθος .(JavaScript must be enabled to view this email address)

To μυστήριο τής θείας Ευχαριστίας ή Αγίας Κοινωνίας ή θείας Μετάληψης είναι μια  πραγματική, αναίμακτη και αληθινή θυσία. Είναι ἡ θυσία του Κυρίου στο Σταυρό πάνω στο Γολγοθά, ἡ οποία επαναλαμβάνεται σε κάθε θεία λειτουργία στις ορθόδοξες εκκλησίες «ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς καὶ σωτηρίας».

Ἡ θεία Ευχαριστία είναι το Μυστήριο του Χριστού και της Εκκλησίας. Είναι το κατεξοχήν θεοποιητικό Μυστήριο.

Στα  άλλα Μυστήρια παρέχεται μεν ἡ Χάρη του Αγίου Πνεύματος για τον ἁγιασμὸ των πιστών, ενώ στη θεία Ευχαριστία παρέχεται ὁ Ίδιος ὁ Χριστός, το Σώμα και το Αίμα Του, τα οποία μεταλαμβάνοντας οι πιστοί ενώνονται με το Χριστό και μεταξύ τους σε μια κοινωνία βαθιά χριστολογικὴ και ανθρωπολογική. Γι᾿ αὐτὸ ἡ θεία Ευχαριστία είναι το κατεξοχήν Μυστήριο της Εκκλησίας.

Νάμα είναι το  ειδικὰ κατασκευασμένο κρασὶ που χρησιμοποιείται για την τέλεση της θείας Ευχαριστίας. Το κρασί αυτό δεν πρέπει να είναι  από μόνο του νερωμένο, αλλά να παρασκευάζεται από άκρατο οίνο, όπως γινόταν στην αρχαιότητα.

Κατά τη διάρκεια του μυστικού Δείπνου ο Ιησούς Χριστός προσέφερε στους μαθητές του οίνο, ο οποίος ήταν άκρατος. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν χημικά συντηρητικά. Γιαυτό χρησιμοποιούσαν άκρατο ερυθρό οίνο, ο οποίος δύσκολα αλλοιώνεται.

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑΜΑΕκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ  είναι  ο άκρατος οίνος, όπως παρακευαζόταν στην αρχαιότητα. Πιο συγκεκριμένα είναι ένας βιολογικός, φυσικός,  γλυκός,  λιαστός άκρατος οίνος, χωρίς χημικά συντηρητικά (ούτε πρόσθετα θειώδη) και χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία με χημικά ή φάρμακα.

Αποτελεί ιεροσυλία να χρησιμοποιείται στην Αγία τράπεζα κρασί με χημικά συντηρητικά και πρόσθετα θειώδη ή κρασί νοθευμένο ή φθηνό τεχνητό γλυκό κόκκινο κρασί.

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑΜΑ: Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ προέρχεται από καθαρό βιολογικό αμπέλι, το οποίο έχει καλλιεργηθεί βιολογικά  και στο οποίο δεν έχουν χρησιμοποιηθεί λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Το Νάμα που έχει φτιαχτεί από σταφύλια συμβατικής γεωργίας περιέχει θειώδη, έχει υποστεί επεξεργασία με διάφορα χημικά και πιθανόν να έχει και κατάλοιπα λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων, έστω και σε επιτρεπτές από το νόμο ποσότητες.

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑΜΑ:  Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ έχει εμφιαλωθεί κάτω από συνθήκες πλήρους καθαρότητας σε πιστοποιημένο βιολογικό εμφιαλωτήριο.
Όταν ὁ Διάκονος ἢ ὁ Λειτουργὸς Ιερέας στην Αγία Πρόθεση τρώει τα υπόλοιπα του Αγίου Σώματος και Αίματος του Κυρίου που απέμειναν στο Άγιο Ποτήριο μετά τη Μετάληψη των πιστών, λέμε ότι κάνει κατάλυση ἢ καταλύει.

Γίνεται αντιληπτό ότι η κατάλυση μπορεί να γίνεται τουλάχιστον τις 15 ημέρες του μήνα. Αυτό συνεπάγεται ότι ο ιερέας καταναλώνει οίνο, διότι είναι υποχρεωμένος να αδειάσει με αυτόν τον τρόπο το Άγιο ποτήριο. Φανταστείτε τον ιερέα σε τι δοκιμασία βάζει το συκώτι του, αν ο οίνος του Νάματος περιέχει ανεξέλεγκτα χημικά συντηρητικά ή φυτοφάρμακα ή δεν είναι βιολογικός ή είναι κακής ποιότητητος.

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑΜΑ:  Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ δεν φέρει στην ετικέτα του τον Μπαρ Κόουντ. 

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑΜΑ: Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ είναι λιαστός, φυσικώς γλυκός, βιολογικός κόκκινος Αγιωργίτικος άκρατος οίνος από τα αμπέλια του βιολογικού αμπελώνα ''Γκέλικος'', στη  Νεμέα.

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑΜΑ:  Εκκλησιαστικός Οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ  έχει παρασκευαστεί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας (πιστοποιημένα από τη ΔΗΩ) και έχει εμφιαλωθεί βιολογικά. 
Το κόστος του Εκκλησιαστικού οίνου Γκέλικος Αγιωργίτικο είναι €4,90 Ευρώ η φιάλη των 250ml (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) +  [ταχυδρομικά  ανάλογα με το βάρος των φιαλών που θα παραγγελθούν).
Μπορείτε να προμηθευτείτε τον Εκκλησιαστικό οίνο Γκέλικος ΝΑΜΑ,  επικοινωνώντας  στο τηλέφωνο 6944280764 ή στέλνοντας mail στο pharmage@otenet.gr 
ή χρησιμοποιώντας το e-shop της Pharmagel