Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 3
ΓΚΕΛΑΝΤΟ

Το "Γκελάντο" διαφέρει από το συνηθισμένο κόκκινο κρασί, διότι για να παρασκευαστεί ένα λίτρο του χρειάζονται 5 κιλά Αγιωργήτικου σταφυλιού.

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΕΛΗΣ

Ωτορινολαρυγγολόγος
Δαμασκηνού 46, Κόρινθος - 20100
Τηλ. 27410 26631, 6944280764

www.gelis.gr
www.pharmagel.gr
www.curcumin.gr
www.d3gkelin.gr
www.zinc.gr
www.gkelismedicallexicon.gr
www.orlpedia.gr
www.gkelanto.gr
www.allergopedia.gr
www.gkelikosagiorgitiko.gr

Email: pharmage@otenet.gr


Τα συστατικά του κόκκινου κρασιού και η αντιμετώπιση της νόσου του Alzheimer

alt

Δρ Δημήτριος  Ν. Γκέλης,

Ιατρός, Οδοντίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δαμασκηνού 46, Κόρινθος 20100, τηλ. 2741026631, 6944280764, e-mail:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

www.gelis.gr,

www.gkelanto.gr,

www.allergopedia.gr,

www.orlpedia.gr

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:ΩΡΛ Αλλεργία, Εμβοές αυτιών, κακοσμία στόματος, Ροχαλητό, Βαρηκοία ,  Ίλιγγος, Διαταραχές οσφρήσεως και γεύσης,

Διαταραχές της φωνής, ΩΡΛ ογκολογία, Aντιγήρανση, 

Προληπτική Ιατρική, Ιατρική Διατροφολογία, Συμπληρωματική Ιατρική, Περιβαλλοντική Ιατρική, Κόκκινο κρασί και Υγεία, Βιταμίνη D

Η νόσος του Alzheimer είναι μια νευροεκφυλιστική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την εναπόθεση του πεπτιδίου αμυλοειδούς-βήτα [amyloid-beta (Abeta)] σε πλάκες αμυλοειδούς, στους νευρώνες του εγκεφάλου. Η φυσική πολυφαινόλη του κόκκινου κρασιού ρεσβερατρόλη προάγει τις οδούς της αντιγήρανσης μέσω της ενεργοποίησης διαφόρων μεταβολικών αισθητήρων, στους οποίους περιλαμβάνεται η πρωτεϊνική κινάση με ενεργοποιημένο ΑΜΡ [AMP-activated protein kinase (AMPK)]. Η ρεσβερατρόλη επίσης ελαττώνει τα επίπεδα του αμυλοειδούς βήτα σε κυτταρικές γραμμές. Παρά τούτο ο μηχανισμός  που ευθύνεται γι'αυτό το αποτέλεσμα παραμένει άγνωστος. Επιπλέον, η βιοδιαθεσιμότητα της ρεσβερατρόλης στον εγκέφαλο παραμένει αβέβαιη.

 

Η έρευνα του Vingtdeux V, και των συνεργατών του (2010) στο Litwin-Zucker Research Center for the Study of Alzheimer's Disease, The Feinstein Institute for Medical Research, North Shore-LIJ, Manhasset, New York 11030, ΗΠΑ, έδειξε ότι η πρωτεϊνική κινάση με ενεργοποιημένο ΑΜΡ σηματοδοτεί ελέγχους του μεταβολισμού του πεπτιδίου αμυλοειδούς-βήτα και μεσολαβεί  στο αντι-αμυλοειδογονικό αποτέλεσμα της ρεσβερατρόλης στα νευρωνικά και τα μη νευρωνικά κύτταρα του εγκεφάλου, περιλαμβανομένων των κύριων νευρώνων επιμύων (ποντικών).
 

Στην ίδια έρευνα οι ίδιοι ερευνητές έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη προκαλούσε αύξηση των επιπέδων του κυτοσολικού ασβεστίου και προήγαγε την ενεργοποίηση τηςπρωτεϊνικής κινάσης  με ενεργοποιημένο ΑΜΡ διά της πρωτεϊνικής κινάσης κινάσης βήτα, που εξαρτάται από το ασβέστιο/καλμοδουλίνη. Η άμεση φαρμακολογική και γενετική ενεργοποίηση της AMPK ελάττωσε εξωκυτταρική συσσώρευση του πεπτιδίου αμυλοειδούς-βήτα .
 

Επιπλέον, η ρεσβερατρόλη ανέστειλε την AMPK στόχο mTOR [AMPK target mTOR (mammalian target of rapamycin)] να πυροδοτήσει την αυτοφαγία και τη λυσοσωμιακή διάσπαση του πεπτιδίου αμυλοειδούς-βήτα. Τελικά οι ερευνητές εντόπισαν την από του στόματος χορηγηθείσα ρεσβερατρόλη στον εγκέφαλο των πειραματοζώων ποντικών, στου οποίου το φλοιό ενεργοποιήθηκε η AMPK και περιορίστηκαν οι εναποθέσεις των επιπέδων του πεπτιδίου αμυλοειδούς-βήτα (Abeta). Τα ευρήματα αυτά δηλώνουν ότι η ρεσβερατρόλη και η φαρμακολογική ενεργοποίηση της AMPK έχουν θεραπευτική δυνατότητα κατά της νόσου του Alzheimer.
 

Το κόκκινο, βιολογικό, γλυκό, λιαστό  κόκκινο Αγιωργήτικο κρασί νεμέας Γκελάντο (Gkelanto) είναι πολύτιμο για την πρόληψη της νόσου του Alzheimer  και των λοιπών ανοιών του γήρατος, συνεπεία των φυσικών συστατικών του, τα οποία έχουν αντιγηραντικές, καρδιοπροστατευτικές, νευροπροστατευτικές και άλλες πολύτιμες για την υγεία, ιδιότητες.Το Γκελάντο (Gkelanto) χορηγείται σε δόση 2 κουταλιών ημερησίως.
 

Βιβλιογραφία

Vingtdeux V, Giliberto L, Zhao H, Chandakkar P, Wu Q, Simon JE, Janle EM, Lobo J, Ferruzzi MG, Davies P, Marambaud P. AMP-activated Protein Kinase Signaling Activation by Resveratrol Modulates Amyloid-{beta} Peptide Metabolism. J Biol Chem. 2010 Mar 19;285(12):9100-13.

Copyright: Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ωτρινολαρυγγολόγος, Κόρινθος, 2010, 2011, 2012.

Copyright: Dr Dimitrios N. Gelis, Md, DDS, PhD, ORL, Gkelanto, Dictionary of Health and Wellness, Korinthos 2010, 2011, 2012.


Last Updated (Friday, 02 March 2012 16:56)

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday19
mod_vvisit_counterYesterday487
mod_vvisit_counterThis week19
mod_vvisit_counterLast week10509
mod_vvisit_counterThis month35776
mod_vvisit_counterLast month64728
mod_vvisit_counterAll days745326
Visitors Counter