Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ

  Μεσόφωνος

  Η Λυδία Αγγελοπούλου είναι Μεσόφωνος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μονωδία στο Εθνικό Ωδείο και στη Μουσική Ακαδημία Βιέννης, υποκριτική στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών, σκηνοθεσία στο Θέατρο των Αλλαγών. Από το 1995 είναι μόνιμη μονωδός της ΕΛΣ.
  Έχει εμφανιστεί σε τουλάχιστον 25 πρωταγωνιστικούς ρόλους (Ο τροβαδούρος, Κάρμεν, Καβαλλερία ρουστικάνα, Αντριάνα Λεκουβρέρ, Ο βαφτιστικός, Η νυχτερίδα, Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας του Περικλή Κούκου, Ριγολέττος, Αΐντα, Ζορμπάς κ.ά.) στην Ελλάδα (ΕΛΣ, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ΜΜΑ, ΜΜΘ) και στο εξωτερικό (Βιέννη, Βαλένθια, Ζάλτσμπουργκ, Τορίνο, Σόφια). Είναι υπεύθυνη των Καλλιτεχνικών Δράσεων της ΕΛΣ.

  Διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Εθνικό Ωδείο. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρεία Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών.
  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διδασκαλία τεχνικών προστασίας της λειτουργίας των φωνητικών χορδών και τις δυσμενείς ή ευνοικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η διατροφολογία στην απόδοση της φωνής.

  Είναι πιστοποιημένη από ωτορινολαρυγγολόγο για την οσφρητική και γευστική της επάρκεια, πράγμα που συνετέλεσε να εξελιχθεί και σε αποτελεσματική γευσιγνώστρια  και οινοκρίτρια. Η εκπαίδευση και εργασία της σε διάφορες χώρες της Ευρώπης συνέβαλαν στο να γνωρίσει τους περισσότερους ποιοτικούς οίνους της Ευρώπης και να έχει  γευστική γνώμη γιαυτούς.

  Μέσα από τις γνώσεις της για τη διατροφή των τραγουδιστών υποστηρίζει τη μικρή έως μέτρια κατανάλωση του βιολογικού κόκκινου κρασιού Αγιωργίτικο Γκέλικος, πάντοτε μετά την παράσταση.

  Είναι υποστηρίκτρια του αντιαλκοολικού αγώνα και καθοδηγεί τους μαθητές της στη διατήρηση της φωνητικής τους αποτελεσματικότητας, σωματικής και ψυχικής υγείας με την αποφυγή καταχρήσεων ή την κατανάλωση τοξικών τροφίμων, ποτών ή άλλων καταστρεπτικών ουσιών.