Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής Γ. Ν. Μεσσηνίας, Καλαμάτα

  O Κωσταντίνος Αποστολόπουλος, Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος και Διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας στη, στην  είναι βαθύς γνωστης των διαταραχών της όσφρησης και γεύσης και διατηρεί ειδική μονάδα έρευνας και θεραπείας των προβλημάτων της όσφρησης και της γεύσης στην κλινική τπυ νοσοκομείου, όπου εργάζεται. Βάσει και αυτού του επιστημονικού του προσόντος ο Κωσταντίνος Αποστολόπουλος είναι πιστοποιητής επάρκειας όσφρησης και γεύσης.

  Ο Κωσταντίνος Αποστολόπουλος εκτός από το ευρύ επιστημονικό του έργο έχει ασχοληθεί και με τα κρασιά της ιδιαιτέρας πατρίδας του, της Τρίπολης Αρκαδίας και των κρασι΄΄ων που παράγονται στη Νεμέα και ιδιαίτερα το βιολογικό  κόκκινο Αγιωργίτικο, που θεωρείται το πλουσιότερο κρασί σε πολυφαινόλες.

  Η Αρκαδία είναι διάσημη για το περίφημο μοσχοφίλερο σταφίλι, από το οποίο παράγεται και το ομώνυμο κρασί, το οποίο  είναι μία από τις σημαντικότερες αυτόχθονες Αρκαδικές ποικιλίες σταφυλιού.. Το κρσί μοσχοφίλερο  έχει εξαιρετικά αρώματα και λευκές ποικλίες.

  Το μοσχοφίλερο πίνεται εύκολα και αφίνει μια ηδονική αξέχαστη επίγευση. Το μοσχοφίλερο, αν και καλλιεργείται  σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά,. εν τούτοις τα καλύτερα κρασιά μοσχοφίλερου παράγονται στην Αρκαδία και αυτό βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον Κωσταντίνο Αποστολόπουλο, ο οποίος κατά τη Μετεκπαίδευσή του στη Γερμανία, αλλά και κατά τη διάρκεια των συμμετοχών τουυ σε διεθνή ιατρικά συυνέδρια, του δόθηκε η ευκαιρία να αξιολογήσει τους τοπικούς Ευρωπαϊκούς οίνους, καθώς και τους οινους Καλιφόρνιας και Νοτίου Αμερικής.

  Βάσει λοιπόν αυτών των εμπειριών θεωρώ τον Κωσταντίνο Αποστολόπουλο έναν από τους δικαιότερους οινοκριτές και οπινογνώστες, στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο.

  Ο Αποστολόπουλος έχει μελετήσει και το λιαστό φυσικώς γλυκό κόκκινο Αγιωργίτικο Νεμέας από τον βιολογικό Αμπελώνα Γκέλικος και έχει γίνει ένθερμος θιασώτης της κατανάλωσης βιολογικού κόκκινου κρασιού, φυσικά σε  μικρές δόσεις, προκειμένου να προσλάβει τα πολύτιμα ευεργετικά συστατικά του κόκκινου κρασιού για την υγεία.

  Ο Κωσταντίνος Αποστολόπουλος δεν συνιστά την κατανάλωση κρασιού και των λοιπών οινοπνευυματωδών ποτών από ανηλίκους και ασθενείς, η υγεία των οποίων αποκλείει την κατανάλωση κρασιού.  Είναι ένθερμος υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα στο νομό Μεσσηνίας και έχει αξιολογήσει ιατρικά το συμπλήρωμα διατροφής Βινογκελίν, που περιέχει στις κάψουλές του τη σκόνη των σπόρων και των φλουδών του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου σταφυλιού του Αμπελώνα Γκέλικος στη Νεμέα.