Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Αργυροπουλος Ελευθεριος

  Μαθηματικός, Ερευνητής της επιστήμης των Μαθηματικών, Καλαμάτα

  Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος είναι Μαθηματικός και ερευνητής της Μαθηματικής επιστήμης. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά και τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης του.
  Το έτος 1986 όταν ήταν μόλις 19 ετών, σχεδίασε και κατασκεύασε τρεις πίστες για skateboard, χρησιμοποιώντας αναλυτική γεωμετρία , τριγωνομετρία και φυσική.


  Από τον Ιούνιο του 1986 έως τον Δεκέμβριο του 1997 ανακάλυψε 525 διαφορετικές αποδείξεις του Πυθαγορείου θεωρήματος και κατά το έτος 2002 δημιούργησε τρεις μαθηματικές εργασίες.

  Η πρώτη απ’ αυτές είναι η απόδειξη του τελευταίου θεωρήματος του Φερμά (Fermat), για την περίπτωση των αρτίων εκθετών. Η δεύτερη αφορά την ανακάλυψη ενός νέου μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό οριζουσών τετραγωνικών πινάκων και η τρίτη είναι η γενίκευση του θεωρήματος του μεγάλου Ναπολέοντος για την περίπτωση όλων των κανονικών πολυγώνων.

  Ανακάλυψε μια νέα μέθοδο για να τεθεί ένας δορυφόρος σε τροχιά με χαμηλότερο κόστος, αλλά που γίνεται σε μεγαλύτερο χρόνο.

  Είναι  συγγραφέας εννέα βιβλίων, που αφορούν τη μαθηματική δομή και τη νοημοσύνη της Ελληνικής γλώσσας. Στα δύο τελευταία του βιβλία έχει κάνει σημαντικές αποκωδικοποιήσεις σχετικά με τα πλατωνικά κείμενα, επιβεβαιώνοντας τον κώδικα των πλατωνικών κειμένων, που ανακάλυψε το 2010 ο Άγγλος καθηγητής της Ιστορίας της επιστήμης J. Kennedy, στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

  Στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του (Ιανουάριος 2014) με τίτλο Η ΑΛΦΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΕΥΦΥΪΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ αποδεικνύει μεταξύ άλλων ότι ο Πλάτων γνώριζε τον αριθμό π = 3,14… εβδομήντα έτη πριν από τον Αρχιμήδη. Επίσης αποδεικνύει ότι ο Πλάτων γνώριζε θεωρήματα της θεωρίας των αριθμών, τα οποία ανακαλύφθηκαν 2000 χρόνια μετά, από τους Ευρωπαίους μαθηματικούς.

  Είναι αναγνωρισμένος παγκοσμίως ως πλέον ειδικός στον μαθηματικό τομέα των λεξαρίθμων και συνέταξε το λεξάριθμο του Γκέλικος και του Γκελαντο.

  Είναι συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, έχοντας τρία μουσικά έργα. Είναι υπερμαθαωνοδρόμος και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ αντοχής στο σκέϊτμπορντ, από το Νοέμβριο του 1993.
  Έχει απομνημονεύσει τα 1000 πρώτα δεκαδικά ψηφία του αριθμού π = 3,14…

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Αν εξαπλωθεί η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα εξαφανιστεί η πείνα από τον πλανήτη μας