Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΗΛΙΑΣ ΑΡΗΣ

  Γεωπόνος, με εξειδίκευση στη βιολογική γεωργία

  Ο Άρης Ηλίας από την παιδική ηλικία έζησε τις δραστηριότητες της αμπελοκαλλιέργειας και ελαιοκομίας, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες των οικογενειακών του αμπελιών και ελαιοδέντρων, στην Κορινθία.

  Οι παιδικές και εφηβικές αγροτικές εμπειρίες του συνέβαλαν να γίνει Γεωπόνος. Η εξαιρετική του εκπαίδευση και η πίστη του στην αέναη μάθηση τον έκαναν να ασχοληθεί, να μελετήσει και να γίνει ειδικός γεωπόνος-σύμβουλος σε θέματα βιολογικής Γεωργίας στο Νομό Κορινθίας.

  Διετέλεσε επιθεωρητής βιολογικών καλλιεργειών και μονάδων μεταποίησης της ΔΗΩ.

  Ο Άρης Ηλίας είναι ο γεωπόνος που ανέλαβε τη μετατροπή του συμβατικού αμπελώνα ¨Γκέλικος¨ σε βιολογικό και κάτω από τις οδηγίες του ο αμπελώνας αυτός έγινε ένας από τους υγιέστερους  αμπελώνες στον κάμπο της Νεμέας, από το Αγιωργίτικο σταφύλι , του οποίου  παράγεται ο διάσημος πλέον Βιολογικός ερυθρός ¨Γκέλικος¨ και ο μοναδικός Βιολογικός  Ιατρικός Τονωτικός γλυκός οίνος ¨Γκελάντο¨.

  Ο Άρης Ηλίας, όσα χρόνια συνεργαστήκαμε, υπήρξε εξαίρετος συνεργάτης και συνέβαλε με τις πολύτιμες συμβουλές του, ο αμπελώνας ¨Γκέλικος¨να είναι ένας από τους υγιέστερους και παραγωγικότερους αμπελώνες στη Νεμέα.

  Η συνεχής και μεθοδική εργασία του Άρη Ηλία με τη βιολογική αμπελουργία  συνέβαλε στο να γίνει ένας από τους πλέον  ικανούς  αξιολογητές ποιοτικών οίνων. Η εξέλιξή του και ως δίκαιου οινοκριτή  είναι βεβαιωμένη  και ωτορινολαρυγγολογικά, διότι είναι πιστοποιημένος ότι διαθέτει εξαιρετική όσφρηση και γεύση.
  Η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τη βιολογική γεωργία συνέβαλαν στο να γίνει ο Άρης Ηλίας ένας από τους σοβαρότερους προωθητές των βιολογικών καλλιεργειών στο νομό Κορινθίας.

  Αυτό το ενδιαφέρον του συνεχίζεται και σήμερα, καθώς εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας το ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΌ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΉΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Κόρινθο [Τηλ. 6949619608, 2741075228, arisilias@gmail.com

  Οι σοβαρές οινικές γνώσεις  του Άρη Ηλία, τον οδήγησαν να μελετήσει τα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία από τη λογική κατανάλωση κόκκινου  κρασιού. Έτσι συστήνει οι ενήλικες άνδρες(αλλά  ποτέ τα παιδιά και οι έφηβοι), να καταναλώνουν μέχρι δύο ποτηράκια του κρασιού ημερησίως, ενώ οι ενήλικες γυναίκες ένα ποτηράκι του κρασιού ημερησίως.

  Συστήνει πάντοτε την κατανάλωση βιολογικών κρασιών και έχει εξαιρετική εκτίμηση για το βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο ¨Γκέλικος¨ και τον ιατρικό τονωτικό γλυκό βιολογικό οίνο ¨Γκελάντο (βλέπε: http://www.gkelanto.gr). Με το επιστημονικό κύρος του συμμετέχει στον αντιαλκοολικό αγώνα στο νομό Κορινθίας.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης MD, ORL, DDS, PhD

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών