Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΠΟΛΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΟΛΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  Γαστρονόμοι, Ιδιοκτήτες της ταβέρνας ''ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ'', Καρύταινα, Αρκαδίας, τηλ. 2791031113, 6947890105, http://www.fb.com/tokastrotaverna

  Στην Καρύταινα, που βρίσκεται στη Γορτυνία της Αρκαδίας, εκτός από το περίφημο μεσαιωνικό κάστρο της, που  εντυπωσιάζει, μπορεί να βρεI κανείς ανάμεσα στα πετροστρωμένα δρομάκια της  ένα γαστρονομικό παράδεισο, TO ΚΑΣΤΡΟ, που είναι  η  Ταβέρνα των αδελφών Χαράλαμπου και Ευάγγελου Πολάλη.

  Οι αδελφοί Πολάλη έχουν ασχοληθεί με την τοπική γαστρονομία, την έχουν αναδείξει και την εκπροσωπούν επάξια. Στο ΚΑΣΤΡΟ  μπορείς να φας απλά εδέσματα, υψηλής γευστικότητας.

  Η αρχική εντύπωση του επισκέπτη της ταβέρνας TO ΚΑΣΤΡΟ είναι η ευγενική και καλοσυνάτη υποδοχή που σου κάνουν, ο τρόπος που στρώνουν το τραπέζι και το φιλόξενο χαμόγελό τους.

  Τους αισθάνεσαι, σαν να τους ξέρεις, σα να τους έχεις ξαναδεί πιο παλιά. Το βλέμμα τους σκορπάει ηρεμία, σιγουριά και σεμνή αυτοπεποίθηση.
  Η δημιουργία αυτών των λεπτών συναισθημάτων, προτού παραγγείλεις το φαγητό σου σε ένα εστιατόριο,  σε προϊδεάζουν ότι σίγουρα θα φας καλά.

  Πράγματι  σερβίρουν  εδέσματα, που δεν είναι ασυνήθιστα. Τα ίδια εδέσματα τα βρίσκεις σε κάθε επαρχιακό εστιατόριο της Ελλάδος. Όμως στο ΚΑΣΤΡΟ των αδελφών Πολάλη σε περιμένουν γευστικές εκπλήξεις.

  Ο Βαγγέλης και ο Χαράλαμπος Πολάλης και τα μέλη της οικογενείας τους λειτουργούν ως μια εξαιρετική γαστρονομική ομάδα, μοναδική σε όλη την Αρκαδία. Μπήκα στην κουζίνα τους και τη βρήκα πεντακάθαρη. Δεν έχει νόημα το να φας κάποιο εξεζητημένο έδεσμα, αν αυτό δεν έχει παρασκευαστεί κάτω από ιδανικές συνθήκς καθαριότητας. Το καλύτερο εστιατόριο είναι αυτό, που όταν φας δεν έχεις αργότερα παρενέργειες.

  Στη Καρύταινα λοιπόν  και στην ταβέρνα TO ΚΑΣΤΡΟ τρως με ασφάλεια,  καλύπτοντας και τις δυσκολότερες γευστικές απαιτήσεις σου με απλά κλασσικά εδέσματα.

  Η Καρύταινα δεν έχει αμπελοκαλλιέργειες. Έτσι οι αδελφοί Πολάλη δεν έχουν σχέση με αμπέλια σταφύλια και οινοποιοίσεις. Έχουν όμως σοβαροί οινογνώστες και οινοκριτές. Σερβίρουν Ελληνικά κρασιά υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου, αφού τους ενημέρωσα για την επαγγελματική μου ιδιότητα, μπόρεσα να εξετάσω της οσφρητική τους ικανότητα και διαπίστωσα ότι είναι εξαιρετική. Η πολύ καλή όσφρηση εγγυάται την παρουσία και πολύ καλής γεύσης. Έτσι εξηγείται και η εξαιρετική γευστικότητα των εδεσμάτων που σερβίρουν οι αδελφοί   Πολάλη.

  Οι αδελφοί Πολάλη είναι άτομα  με σοβαρή κοινωνική μόρφωση, η οποία τους επέτρεψε να εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότατη λειτουργία του ΚΑΣΤΡΟΥ τους.

  Με ενημέρωσαν ότι έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για τις ευεργετικές ιδιότητες της κατανάλωσης μικρών ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού για την υγεία και ότι έχουν ήδη μελετήσει στο διαδίκτυο τα προσόντα του ιατρικού, βιολογικού ερυθρού Αγιωργίτικου οίνου Γκέλικος.


  Ενθουσιάστηκαν, όταν τους πληροφόρησα ότι το Γκέλικος Αγιωργίτικο ήταν δικό μου προϊόν. Έτσι περιέλαβαν και τον Γκέλικος Αγιωργίτικο μεταξύ των κρασιών που σερβίρουν, διότι πιστεύουν ότι διαρκώς πρέπει να προσδίδουν προσόντα στο ΚΑΣΤΡΟ τους.

  Μιλώντας με τους αδελφούς Πολάλη διαπίστωσα επίσης ότι είναι γνώστες των βλαπτικών επιδράσεων της κατάχρησης οινοπνευματωδών ποτών και ότι είναι ένθερμοι υποστηρικτές του αντιαλκοολικού αγώνα στην περιοχή τους.
  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης,

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος,

  Κόρινθος.