Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Χελιδόνης Εμμανουήλ, Ηράκλειο, Κρήτης

  Ομότιμος καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας

  O καθηγητής της Ωτορινολαρυγγολογίας Εμμανουήλ Χελιδόνης έχει εκπαιδεύσει και μετεκπαιδεύσει στην Ελλάδα εκατοντάδες Ωτορινολαρυγγολόγους τα τελευταία 40 χρόνια
  , Υπήρξε ο πρώτος καθηγητής της ΩΡΛ κλινικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στη συνέχεια ο πρώτος καθηγητής της ΩΡΛ κλινικής, της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης.

  Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας και είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και φωνητικών Τεχνών.

  Είναι διακεκριμένος; Ιατρικός συγγραφέας με σύγγραμμα Ωτορινολαρυγγολογίας και πλήθος επιστημονικών ανακοινώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

  Ασχολήθηκε και ασχολείται με την ιατρική έρευνα και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εφαρμογές των Λέϊζερ στη ρινολογία και έχει εφεύρει συσκευή, με την οποία ευθειάζεται το στραβό ρινικό διάφραγμα με ακτίνες Λέϊζερ, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

  Πρωτοπόρος στις πλαστικές επεμβάσεις του προσώπου και της μύτης, στην ενδοσκοπική χειρουργική της μύτης και των παραρρινίων έδωσε και δίδει μεγάλη σημασία στις διαταραχές της όσφρησης και της γεύσης και της αποκατάστασής τους.

  Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται η ιατρική διατροφολογία, συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική, η περιβαλλοντική ιατρική, προληπτική ιατρική.

  Κατάγεται από το ιστορικό χωριό του νομού Ηρακλείου, το Βενεράτο, στο οποίο μυήθηκε στην ελαιοκομία και αμπελουργία από τους συγγενείς και συγχωριανούς του.

  Κατά την εκπαίδευσή του στις ΗΠΑ του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει τα Αμερικανικά κρασιά και να έχει γνώμη για πολλά εξ αυτών

  Στην Ελλάδα του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει και να αξιολογήσει τους αχαϊκούς οίνος, αλλά και η αξιοποίηση του αμπελώνα του στο Βενεράτο τον έχει καταστήσει ένας από τους αξιολογότερους οινογνώστες και γευσιγνώστες στην Κρήτη.

  Ο καθηγητής Εμμανουήλ Χελιδόνης εργάζεται σήμερα στο Ηράκλειο ως χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, ως ελεύθερος επαγγελματίας, αφού τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του υποχρεώσεις ως διευθυντής της ΩΡΛ Πανεπιστημιακής κλινικής στο Ηράκλειο, Κρήτης.

  Είναι πιστοποιητής επάρκειας της όσφρησης και γεύσης των ασθενών του, οινικός εμπειρογνώμων και θιασώτης της βιολογικής γεωργίας και αμπελουργίας.

  Γνωρίζει την ευεργετική δράση της συχνής καθημερινής κατανάλωσης βιολογικού κόκκινου κρασιού για τη διατήρηση της υγείας και αντιγήρανσης και συμμετέχει ενεργά στην πρόληψη και αντιμετώπιση του αλκοολισμού.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος