Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Χρηστιδης Θωμας

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Παθολόγος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ολιστική και εναλλακτική Ιατρική

  Ο Θωμάς Χρηστίδης είναι Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος που έχει πάρει και την ειδικότητα του παθολόγου.
  Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών,

  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ολιστική ιατρική, εναλλακτική ιατρική, ομοιοπαθητική, αντιγήρανση, ιατρική διατροφολογία, συμπληρωματική ιατρική, περιβαλλοντική ιατρική, προληπτική ιατρική και ογκολογία.

  .Έχει μετεκπαιδευτεί στο Βελονισμό και άλλες φυσικές θεραπείες. Γεννήθηκε στην Κοζάνη και σε ηλικία 4 ετών μεταφέρθηκε στην Πολωνία, όπου έζησε, ανδρώθηκε και σπούδασε Ιατρική και εκπαιδεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία και την Παθολογία.

  Μεχρι την ηλικία των 40 ετών που επέστρεψε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα δεν είχε ασχοληθεί με το κρασί, αφού στην περιοχή που ζούσε στην Πολωνία δεν υπήρχαν αμπέλια και κρασιά και η μόνη πηγή πληροφόρησής του γιαυτά τα θέματα ήταν τα βιβλία και η τηλεόραση.

  Μόλις εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντός του  για τις φυσικές θεραπείες ασχολήθηκε, μελέτησε και ερευνά τις ευεργετικές ιδιότητες της καθημερινής κατανάλωσης μικρών ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού στην υγεία.


  Ένεκα τούτου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το φυσικό γλυκό λιαστό κόκκινο οίνο Αγιωργίτικο Γκελάντο, Νεμέας (άκρατος οίνος), το οποίο έχει χρησιμοποιήσει σε δεκάδες των ασθενών του με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, όσον αφορά την αντιοξείδωση και τη χορήγηση φυσικών πολυφαινολών, που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας τους.

  Λόγω των υψηλών γνώσεων φυσιολογίας και παθοφυσιολογίας που διαθέτει  ο Θωμάς Χρηστίδης μπορεί και επιλέγει ποιοί  από τους ασθενείς του μπορούν να ωφεληθούν από τη χρήση τυ βιολογικού κόκκινου κρασιού και ιδιαιτέρως από τον φυσικό, βιολογικό γλυκό κόκκινο άκρατο οίνο Γκελάντο Νεμέας και τον βιολογικό ερυθρό άκρατο οίνο Γκέλικος Αγιωργίτικο.

  Ο Θωμάς Χρηστίδης είναι πιστοποιητής της επάρκειας της όσφρησης και της γεύσης των ασθενών του και αντιμετωπίζει τις διαταραχές αυτών των δύο αισθήσεων.

  Συνιστά την αποφυγή, όχι μόνο του κρασιού, αλλά και των λοιπών οινοπνευματωδών ποτών σε όποιον ασθενή του αντενδείκνυται, καθώς και στα παιδιά και τους εφήβους.  Διδάσκει τους κινδύνους από την κατάχρηση ή την άσκοπη χρήση οινοπνευματωδών ποτών, δεδομένου ότι γνωρίζει τις δυσάρεστες συνέπειες για τον οργανισμό του αλκοολισμού, τον οποίον έχει εκπαιδευτεί να τον αντιμετωπίζει.

  Δρ Γκέλης Ν. Δημήτριος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος


  Κρασί και νεφροπάθειες