Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Χριστοπουλος Ιωαννης

  Τενόρος

  O Γιάννης Χριστόπουλος τενόρος της Εθνικής Λυρικής σκηνής, απόφοιτος του Ορφείου Ωδείου  Αθηνών, βαθύς γνώστης της λυρικής μουσικής, αλλά και λάτρης της Εθνικής και Βυζαντινής μουσικής έχει χτίσει μια σταδιοδρομία που διαρκώς εξελίσσεται και έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα το εξωτερικό.

      Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ενώσεως Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδος και είναι ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών.

  Κέρδισε την υποτροφία ΑΞΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ το 1998. Τραγουδάει αδιαλείπτως 15 χρόνια και είναι σήμερα πρωταγωνιστής της Ε.Λ.Σ..

  Εξαιτίας της κοσμοπολίτικης φύσης του επαγγέλματός του έχει μυηθεί στην Ελληνική και  τη διεθνή γαστρονομία και οινογνωσία. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός από τη μουσική και τοτραγούδι, για τα αρωματικά φυτά, αιθέρια έλαια και είναι συλλέκτης σπανίων αρωμάτων.

     Είναι πιστοποιημένος από Ωτορινολαρυγγολόγο για την εξαιρετική επάρκεια της όσφρησης και της γεύσης του. Αυτό του έχει δώσει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σ’ έναν έμπειρο οινογνώστη και οινοκριτή.

  Λόγω της ανησυχίας του για τους  κινδύνους μόλυνσης του περιβάλλοντος υποστηρίζει κάθε προσπάθεια αύξησης της βιολογική γεωργίας. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχει αξιολογήσει το βιολογικό κόκκινο κρασί Γκέλικος Αγιωργίτικο από τη Νεμέα και το φυσικό λιαστό κόκκινο γλυκό κρασί Αγιωργίτικο Γκελάντο.

      Είναι ενημερωμένος  ιατρικά για την ευεργετική δράση στην υγεία της κατανάλωσης συχνών μικρών ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού και είναι υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα στην Ελλάδα.