Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

  Ειδικός Διατροφολόγος

  Ο Δημητρόπουλος Λάμπρος είναι απόφοιτος Σχολή  Τεχνολογίας Τροφίμων και  Διατροφής  του  ΤΕΙ Αθηνών . Ίδρυσε με τη σύζυγό Διαιτολόγο –Διατροφολόγο Ελευθερία Σίσκογλου (Μasterστη Διατροφή του Ανθρώπου & Διατροφή Αθλητών) το Κέντρου Κλινικής Διαιτολογίας ,Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών , Μέτρησης Βασικού Μεταβολισμού  & Εργομετριας , στην Κόρινθο.   .
  Είναι  μέλος  της  Επιστημονικής  Ομάδας «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» , καθώς  και μέλος  του  ΚΕΑΔΔ (ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ).

  Ασχολείται με την έρευνα της διατροφής του ανξθρώπου και είναι πεπεισμένος για την αξία των βιολογικών διατροφικών προϊόντων.

  Έχει ασχοληθεί με την αθλητική διατροφολογία, τη διατροφολογία  ατόμων με παθολογική λαιμαργία σε συνεργασία με εξειδικευμένους γιατρούς. Έχει ερευνήσει τους παράγοντες εξάπλωσης της παχυσαρκίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

  Έχει εντριφίσει στη γαστρονομία, τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και τα βιολογικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

  Έχει ερευνήσει τα ευεργετικά αποτελέσματα του βιολογικού κόκκινου κρασιού στην υγεία και το συστήνει, όταν δεν υπάρχουν αντενδείξεις.

  Έχει πιστοποιημένη από ωτορινολαρυγγολόγο οσφρητική και γευστική επάρκεια και γιαυτό είναι έμπειρος γευσιγνώστης και οινογνώστης. 
  Έχει αναγνωρίσει τον πλούτο του βιολογικού κόκκινου Γκέλικος Αγιωργίτικο από τη Νεμέα σε πολυφαινόλες και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά και το θεωρεί ένα από τα γευστικότερα και ασφαλέστερα κρασιά στην Ευρωπαική ένωση.

  Ο Λάμπρος Δημητρόπουλος είναι ευαισθητοποιημένος για τις βλαπτικές επιπτώσεις που έχει για την υγεία η κατάχρηση και η μακροχρόνια καθημερινή κατανάλωση οπουδήποτε οινοπνευματώδους ποτού και είναι στρατευμένος στην καταπολέμηση του αλκοολισμού.