Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Γκολας Ευαγγελος

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Ιωάννινα

  O Βαγγέλης Γκόλας, ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα. Είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας-Χειρουργικής και Τραχήλου και της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών.

  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διαταραχές της όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης και είναι πιστοποιητής και εμπειρογνώμων της υγιούς όσφρησης, γεύσης και κατάποσης.

  Αυτό το ενδιαφέρον, του έχει δώσει τη δυνατότητα να  ασχοληθεί με την οινογνωσία και τη  γευσιγνωσία των Ελληνικών, Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών κρασιών και είναι συλλέκτης σπάνιων κρασιών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

  Εξαιτίας της σχέσης του με το  χωριό Δραμεσί Ιωαννίνων είναι βαθύς γνώστης του κρασιού Ντεμπίνα, που παραδοσιακά καλλιεργείται στο Δραμεσί, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.

  Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Ευάγγελου Γκόλα για τις διαταραχές της όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης και η εκτεταμένη οινογνωσία του, τόν έχει βοηθήσει να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό γευσιγνώστη,  αξιολογητή κρασιών  και πιστοποιητή επάρκειας όσφρησης και γεύσης στο νομό Ιωαννίνων.

  Στο ιατρείο του έχει δυνατότητα να μελατάει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης. Ο Βαγγέλης Γκόλας είναι καταναλωτής βιολογικών τροφίμων και ποτών και στη συλλογή του έχει περιλάβει και το βιολογικό κόκκινο κρασί Νεμέας Γκέλικος Αγιωργίτικο. Συστήνει τη μικρή συχνή του κατανάλωση, Συστήνει επίσης για λόγους ιατρικούς και το βιολογικό φυσικό γλυκό ιατρικό οίνο  Γκελάντο, του οποίου αρκούν μόνο 2 κουταλιές της σούπας κάθε βράδυ. Σε περίπτωση που χρειάζεται κάποιος ασθενής του, τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες του κόκκινου κρασιού, αλλά αδυνατεί  να πιεί κρασί, του συστήνει να παίρνει καθημερινά από 3-6 κάψουλες που περιέχουν σκόνη των σπόρων και των φλουδών των βιολογικών σταφυλιών του Γκέλικος Αγιωργίτικου Νεμέας. 

  Ο Βαγγέλης Γκόλας έχει αναγνωρίσει τη μοναδικότητα του βιολογικού ΝΑΜΑΤΟΣ Γκέλικος, διότι διδάσκει στους ιερείς, τους μοναχούς και τις μοναχές, που τον επισκέπτνται μαθήματα προληπτικής ιατρικής και προστασίας της υγείας τους

  Ο Βαγκέλης Γκόλας είναι πλέμιος της κατάχρησης οινοπνευματωδών ποτών και είναι ένθερμος υποστηρικτής του  αντιαλκοολικού αγώνα, στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής,  συμμετέχοντας  ενεργά στον αντιαλκοολικό αγώνα, όχι μόνον στα Ιωάννινα, αλλά σε όλη την Ήπειρο. .


  Το κόκκινο κρασί ελαττώνει την υπέρταση στους άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο

  Πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, αναστολή ογκογένεσης και διατήρηση της ανοσο-ομοιοστασίας