Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Φαρμάκης Αθανάσιος

  Οδοντίατρος, Ορθοδοντικός, Κόρινθος

  O Αθανάσιος Φαρμάκης, Οδοντίατρος, ειδικός Ορθοδοντικός που ζει και εργάζεται στην Κόρινθο. Εκπαιδεύτηκε στην Ορθοδοντική και εκπαιδεύτικε και εργάστηκε επί μια δεκαετία στη Γαλλία. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει τα Γαλλικά κρασιά, τις μεθόδους καλλιέργειας των αμπελιών, τα είδη των Γαλλικών σταφυλιών και τη γαστρονομία, που συνδέεται με ποικίλα είδη κρασιών.

  Ο Σάκης Φαρμάκης (έτσι τον αποκαλούμε οι φίλοι του) είναι πασίγνωστος στην Κόρινθο για την αγάπη του στο θέατρο, τη θεατρική λογοτεχνία και τη συμμετοχή του, ως ηθοποιού σε ερασιτεχνικούς θιάσους  με πολύ επιτυχία. Ο Σάκης είναι πολυπράγμων και έχει επιδείξει και το ταλέντο του ανακατασκευαστή αυτοκινήτων, αφού μπορεί μόνος του να λύσει και να επανασυνδέσει βελτιωμένο ένα αυτοκίνητο αντίκα.


  Ο Σάκης Φαρμάκης μυήθηκε στη Γαλλία και στην τέχνη της οινοποίησης σταφυλιών και γιαυτό κάθε χρόνο μας εκπλήσσει με τα υψηλής ποιότητος κρασιά του. Χρησιμοποιεί σταφύλια από αμπελώνες δικής του επιλογής από την Κορινθία και την  Αιτωλοακαρνανία, από την οποία κατάγεται.

  Ο κ. Φαρμάκης γνωρίζει ότι ένα υγιές και καθαρό στόμα έχει ασφαλέστερες δυνατότητες  να κρίνει την ποιότητα και τις γευστικές προσφορές ενός ποιοτικού κρασιού. Θεωρείται από τους σοβαρότερους εμπειρογνώμονες-γευσιγνώστες-δοκιμαστές κρασιών, ίσως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμμετέχει ενεργά στη διάδοση των Ελληνικών βιολογικών ποιοτικών οίνων στο εξωτερικό, καθώς έχει φίλους οινογνώστες και γευσιγνώστες σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. 

  Είναι οπαδός της πρόληψης, αλλά και της έγκαιρης αντιμετώπισης του αλκοολισμού και  υποστηρικτής της μικρής έως μέτριας κατανάλωσης κόκκινου κρασιού, για λόγους ευφραντικούς, αλλά και πρόσληψης των ευεργετικών για την υγεία πολυφαιλονών του.  Ο . Φαρμάκης είναι επίσης σημαντικός αξιολογητής και άλλων οινοπνευματωδών ποτών και γνώστης της ασφαλούς παρασκευής τους, με αβλαβείς για την υγεία μεθόδους.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Η σχέση του κόκκινου κρασιού, της ρεσβερατρόλης, της μελατονίνης και του Γαλλικού παράδοξου©