Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Φερεκυδης Ελευθεριος,

  Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας [Ομ.], Αθήνα

  Ο Καθηγητής Ελευθέριος Φερεκείδης γεννήθηκε στην Κωσταντινούπολη και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως. Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στη Γερμανία και εργάστηκε ως Διευθυντής της ΩΡΛ πανεπιστημιακής κλινικής  στι Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνώνών. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας εταιρείας Ωτορινολαρυυγγολογίας .

  Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας μελέτης των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και ρογχοπαθειών και της Ελληνικής Εταιρείας φωνιατρικής και φωνητικών τεχνών.

  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χειρουργική κεφαλής και τραχήλου, την ωτοχειρουργική, φωνοχειρουργική, πλαστική χειρουργική προσώπου, Συμπληρωματική και εναλλακτική Ιατρική, Ιατρική Διατροφολογία.

  Έχει κάνει ειδικές έρευνες και μελέτες των προβλημάτων της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης, πράγμα που τον έχει καταστήσει ειδήμονα, πιστοποιητή και εμπειρογνώμονα σε θέματα όσφρησης και γεύσης. Είναι βαθύς γνώστης της οινογνωσίας και συλλέκτης σπάνιων βιολογικών κρασιών από την Ευρώπη και την Αμερική.

  Έχει μελετήσει ενδελεχώς τη δράση της καθημερινής κατανάλωσης των μικρών ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού στην ανθρώπινη υγεία και είναι μασταλαμπαδευτής ιατρικών πληροφοριών και γνώσεων πρόληψης του αλκοολισμού.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Η σχέση του κόκκινου κρασιού, της σωματικής άσκησης και της βιταμίνης Ε με τη νόσο του Alzheimer ©

  Mακροζωία με τη μικρή, συχνή κατανάλωση βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιού Γκέλικος©