Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Καλομοιρης Αναστασιος

  Πτυχιούχος οινολόγος, Τεχνολόγος Ποτών

  Ο Αναστάσιος Καλομοίρης εκπροσωπεί τη νέα γενιά οινοποιών και αμπελουργών στη Χώρα μας.  Χαρακτηρίζεται για την υπερβολική του αγάπη προς την καθαρή Γεωργία, γενικότερα και προστατεύει τον αμπελώνα του που βρίσκεται στην περιοχή ΚΟΥΤΑΛΑΣ της Κορινθίας, από οποιαδήποτε τοξική χημική παρέμβαση.

  Διατηρεί έναν από τους καλύτερα οργανωμένους αμπελώνες στην περιοχή του, τον αμπελώνα ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ στην περιοχή Κουταλάς, Κορινθίας. Στον ίδιο τόπο έχει ιδρύσει και κατασκευάσει μια από τις πιο σύγχρονες οινοποιητικές μονάδες στο νομό Κορινθίας.
  Καλλιεργεί τις Κορινθιακές ποικιλίες Αγιωργίτικο για κόκκινο κρασί και Ροδίτη για λευκό κρασί. Παρασκευάζει επίσης ένα από τα πιο γλυκόπιοτα ροζέ κρασιά που κυκλοφορούν σήμερα στην περιοχή μας.

  Είναι βαθύς γνώστης των τεχνικών που τρειάζονται για την Παρασκευή ενός καθαρού και υγιεινού κρασιού. Τόσο το κόκκινο, όσο και το λευκό ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ  έχουν τύχει εξαιρετικής κριτικής από τους σοβαρότερους  οινογνώστες και γευσιγνώστες του νομού Κορινθίας.


  Η ιδιότητα του κ. Καλομοίρη ως οινολόγου και οινοπαραγωγού συνέβαλε στο να αναδειχθεί, ως ένας από τους αποτελεσματικότερους οινογνώστες και γευσιγνώστες της γενιάς του.

  Εξάλλου έχει πιστοποιημένη ωτορινολαρυγγολογικά  εξαιρετικής οξύτητας όσφρηση και γεύση, που εγγυώνται τον τίτλο του ως ενός  εκ των δικαίοτέρων οινοκριτών σήμερα.
  Ο Αναστάσιος Καλομοίρης έχει μελετήσει τις διατροφικές ευεργετικές δράσεις του κόκκινου και λευκού κρασιού στην υγεία και γιαυτό προτείνει τη συχνή μεν, αλλά μέτρια ή λελογισμένη κατανάλωση κρασιού.
  Μόνον με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να ωφεληθεί από τις ευεργετικές δράσεις του κρασιού στην ανθρώπινη υγεία.
  Ο  Αναστάσιος Καλομοίρης είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένο άτομο και συμβάλλει με τον τρόπο που εργάζεται ως οινοποιός στη διατήρηση της καθαριότητος του περιβάλλοντος. Είναι ενεργός υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα στην Κορινθία και πολέμιος της κατάχρησης οποιουδήποτε οινοπνευματώδους ποτού.


  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης