Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΚΑΝΤΑΡΑΚΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Γαστρονόμος, Οινοκριτής, Γευσιγνώστης Διευθυντής του πρότυπου εστιατορίου ΒΡΑΔΥ-ΠΡΩΙ, στο Κιάτο, Κορινθίας

  Ο Κωνσταντίνος Kανταράκιας είναι πτυχιούχος εμποροπλοίαρχος με εικοσαετή προϋπηρεσία στον Ελληνικό ποντοπόρο και τουριστικό στόλο. Με αυτή την επαγγελματική εμπειρία μυήθηκε στις γαστρονομικές αντιλήψεις των χωρών που επισκέφθηκε και δοκίμασε εδέσματα και κρασιά και των δύο ημισφαιρίων της γης.

  Στην πορεία ανέπτυξε γαστρονομικά ενδιαφέροντα και σήμερα διευθύνει το πρότυπο εστιατόριο Μεσογειακής και υγιεινής διατροφής στο λιμάνι του Κιάτου  Κορινθίας, ΒΡΑΔΥ-ΠΡΩΙ.

  Ο Κωσταντίνος Κανταράκιας είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης και έχει οικογενειακές ρίζες από τη Μάνη  (η μητέρα του) και  από τη Σκιάθο (ο πατέρας του). Η μητέρα του πατέρα του ήταν  συγγενής του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και όλη αυτή η οικογενειακή ατμόσφαιρα του ενεφύσησε την αγάπη για ότιδήποτε Ελληνικό και αυθεντικό και παραδοσιακό.

  Ο Κωσταντίνος Κανταράκιας κατοικεί μόνιμα στην Πουλίτσα Κορινθίας, πράγμα που του έδωσε τη δυνατότητα να μελετήσει την μοναδική αμπελουργία της περιοχής και να δοκιμάσει τα σπουδαιότερα Κορινθιακά κρασιά..Οι εξαιρετικές επιδόσεις του στη μαγειρική, αποκάλυψαν σε όλους όσους τον γνωρίζουν , το γαστρονομικό του ταλέντο. Επακόλουθο αυτής της διαπίστωσης ήταν να ιδρύσει το πρότυπο εστιατόριο υγιεινής και Μεσογειακής διατροφής , ΒΡΑΔΥ-ΠΡΩΙ.

  Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, ο Κωνσταντίνος Κανταράκιας, διευρύνοντας συνεχώς τις γνώσεις του  μελέτησε ιατρική διατροφολογία και γνωρίζει τη διατροφική αξία του κάθε τροφίμου που προσφέρει στους πελάτες του.

  Αναγνωρίζει ότι η Μεσογειακή διατροφή είναι πολύτιμη γιατί διατηρεί την υγεία και εξασφαλίζει μακροημέρευση. Υποστηρίζει την κατανάλωση βιολογικών γεωργοκτηνοτροφικών προιόντων, όχι μόνο για την προστασία της υγείας, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος από τα τοξικά λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και παρασιτοκτόνα.

  Ως βαθύς γνώστης των διεθνών και των Ελληνικών κρασιών έχει αποδεχτεί τα επιστημονικά συμπεράσματα που αφορούν τη λογική χρήση του ερυθρού οίνου και έχει επιλέξει για τον εαυτόν του και τους πελάτες του τον Ιατρικό Βιολογικό Αγιωργίτικο οίνο Νεμέας, Γκέλικος Αγιωργίτικο, ως τον ιδανικότερο ερυθρό οίνο, με τον οποίο αφ’ ενός μπορεί να απολαύσει την εξαιρετική γεύση και επίγευσή του και αφετέρου να προσλάβει το μεγαλύτερο ποσό πολυφαινολών, που παρέχουν καρδιοπροστασία.

  Ο Κωσταντίνος Κανταράκιας είναι πιστοποιημένος από ωτορινολαρυγγολόγο για την εξαιρετική όσφρηση και γεύση του. Αυτές οι φυσικές του ικανότητες του επέτρεψαν να εξελιχθεί σε έναν από τους αποτελεσματικότερους γαστρονόμους και με βεβαιότητα να διεκδικεί τον τίτλο του δίκαιου οινοκριτή, οινογνώστη και γευσιγνώστη.

  Συνιστά τη μικρή έως μέτρια κατανάλωση του Γκέλικος Αγιωργίτικο, διότι μόνο έτσι μπορεί κανείς να αξιοποιήσει τα ευεργετικά του αποτελέσματα για την υγεία.
  Ο Ο Κωσταντίνος Κανταράκιας όντας άτομο με υψηλή κοινωνική ευφυία αποτρέπει τους νέους από το να πίνουν οινοπνευματώδη ποτά και συμμετέχει ενεργά στον αντιαλκοολικό αγώνα, στην Κορινθία γνωρίζει ποιο κρασί ταιριάζει με το κάθε φαγητό που παρασκευάζει και σερβίρει.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης,
  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής [Medical Life Coach]