Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Καραχάλιος Γεώργιος [Δρ}, Αθήνα, Καλαμάτα

  Ιατρός, Παθολόγος

  Ο Δρ Γεώργιος Καραχάλιος,  είναι ιατρός ειδικός παθολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κλινικός φαρμακολόγος, διετέλεσε διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Θριασείου Νοσοκομείου στην Ελευσίνα Αττικής.

  Είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού εργασιών και συγγραμμάτων. Γεννήθηκε στη  Χανδρινού Πυλίας, Μεσηνίας και ανδρώθηκε ζώντας ανάμεσα στους αμπελώνες της οικογενείας του. Είναι παραγωγός κρασοστάφυλων, τα οποία τα οινοποιεί μόνος του.

  Λόγω των εξειδικευμένων γνώσεών του στην κλινική φαρμακολογία και θεραπευτική και έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ηπατολογία, γνωρίζει τις δυσάρεστες επιπτώσεις της κατάχρησης του οινοπνεύματος και του αλκοολισμού, τον οποίο γνωρίζει να τον αντιμετωπίσει και θεραπεύσει.

  Η μελέτες του για το βιολογικό κόκκινο κρασί Αγιωργίτικο τον έχουν πείσει ότι η μικρή καθημερινή κατανάλωση του βιολογικού κόκκινου  κρασιού Αγιωργίτικου  δρουν καρδιοπροστατευτικά, ανοσοπροστατευτικά, νευροπροστατευτικά και καρκινοπροστατευτικά.

  Θεωρείται σημαντικός οινογνώστης και γευσιγνώστης με πιστοποιημένη από ωτορινολαρυγγολόγο επάρκεια της οσφρητικής και γευστικής του ικανότητας. Είναι εμπειρογνώμονας ποιοτικών οίνων, επιστημονικός γευσιγνώστης και αξιολογιτής σπάνιων κρασιών.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Οι ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού

  Χρήση οινοπνευματωδών και καρκινογένεση του ανώτερου πεπτικού συστήματος©

  Πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, αναστολή ογκογένεσης και διατήρηση της ανοσο-ομοιοστασίας