Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Καραπαντζος Δημητριος

  Νοσηλευτής, Διαιτητής ποδοσφαίρου, αθλητικός γαστρονόμος, οινογνώστης, γευσιγνώστης, Reutlingen Γερμανία

  Ο Δημήτρης Καραπάντζος σπούδασε νοσηλευτική στη Γερμανία και θεωρείται ένας από τους πλέον επιδέξιους εργαλειοδότες χειρουργείου και εκπαιδευτής εργαλειοδοτών νοσηλευτών. Ζει και εργάζεται εδώ και 35 χρόνια στο Reutlingen της Γερμανίας.

  Εκεί εκτός από την κύρια εργασία του ως νοσηλευτής εξελίχθηκε σε ποδοσφαιριστή υψηλής κλάσης, συμμετέχοντας σε διάφορες Γερμανικές ομάδες, όλων των κατηγοριών.
  Διατέλεσε προπονητής ποδοσφαίρου διαφόρων Γερμανικών ομάδων, όλων των κατηγοριών και σήμερα είναι διαιτητής ποδοσφαίρου.

  Η αγάπη του Δημήτρη Καραπάντζου για την αθλητική διατροφολογία τον οδήγησε στη μελέτη  της αθλητικής γαστρονομίας, πράγμα που συνέβαλε στο να αναλάβει τη διεύθυνση της γαστρονομικής μονάδας ενός αθλητικού κέντρου στο Reutlingen. Στο εστιατόριο αυτού του κέντρου σερβίρονται στους αθλητές εδέσματα υψηλής βιολογικής και ενεργειακής σημασίας υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη.

  Ο Δημήτρης Καραπάντζος,  μέσω του ποδοσφαίρου, έχει επισκεφτεί τις περισσότερες πόλεις της Γερμανίας και έχει γνωρίσει τις ποικιλίες και την ομορφιά της Γερμανικής κουζίνας και τα σπανιότερα Γερμανικά κρασιά.

  Η γαστρονομική αποτελεσματικότητα του Δημήτρη Καραπάντζου κατά κύριο λόγο οφείλεται στην εξαιρετική του όσφρηση και γεύση, των οποίων η επάρκεια πιστοποιείται συχνά από ωτορινολαρυγγολόγο, στο Δημόσιο νοσοκομείο που εργάζεται. Το γεγονός αυτό έχει κάνει το  Δημήτρη Καραπάντζο δίκαιο εξαιρετικό  οινογνώστη και γευσιγνώστη.

  Ο Δημήτρης Καραπάντζος από την παιδική του ηλικία έχει μυηθεί στην αμπελουργία και οινοποιία από τον παππού του (ικανότατο αμπελοκαλλιεργητή και οινοποιό), επισκεπτόμενος ως παιδί και έφηβος τη Δράμα.

  Η φιλία μου με το Δημήτρη Καραπάντζο είχε ως συνέπεια το  να γνωρίσει και μερικά από τα διασημότερα και υγιεινότερα Ελληνικά κρασιά της  Πελοποννήσου και ιδιαίτερα  το βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο Γκέλικος, μέσω του οποίου κατανόησε τη σημασία των βιολογικών αγροτικών προϊόντων και τις ευεργετικές ιδιότητες του βιολογικού κόκκινου κρασιού για την υγεία.

  Σήμερα ο Δημήτρης συστήνει ανεπιφύλακτα τη συχνή  κατανάλωση μικρών ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού για λόγους προστασίας της υγείας. Ως αθλητής και οπαδός της πειθαρχημένης ζωής είναι δεινός υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα στη Γερμανία.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης