Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΚΛΟΥΤΣΟΣ ΤΕΩΡΓΙΟΣ, Δρ

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου ΠειραιώςΠειραιεύς

  Ο Γεώργιος Κλούτσος είναι Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει ιδιαίτερες σχέσεις από την παιδική ηλικία με το Διακοπτό, Αχαΐας, όπου μυήθηκε στην καλλιέργεια των τοπικών αμπελιών και αξιολόγηση των γευστικών ιδιοτήτων των τοπικών οίνων, π.χ Μαύρο Καλαβρυτινό κ.α.

  Ο Γεώργιος Κλούτσος ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την οινογνωσία και γευσιγνωσία κατά τη διάρκεια της εξαετούς  φοιτήσεώς του, στην Ιατρική Σχολή της  Τεργέστη, στην Ιταλία και γιαυτό γνωρίζει πολλά για τα Ιταλικά κρασιά και τα σπάνια Ιταλικά λικέρς [π.χ. Ramazzotti}

  Εξαιτίας των σοβαρών γνώσεων οινογνωσίας που διαθέτει και της καθημερινής επαγγελματικής του ενασχόλησης με τα προβλήματα της όσφρησης , της γεύσης και της κατάποσης  θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες και πιστοποιητές γευσιγνωσίας στην Ελλάδα.

  Θεωρείται εκ των πρωτοπόρων της καταπολέμησης του αλκοολισμού στην Πατρίδα μας και υποστηρικτής της λελογισμένης χρήσης του κρασιού και ιδιαίτερα του βιολογικού κόκκινου κρασιού, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός ερευνών, που υποστηρίζουν την ευεργετική δράση της μικρής έως μέτριας χρήσης του στη διατήρηση της υγείας.

  Στα ιδιαίτερα επιστημονικά ενδιαφέροντά του Γεώργιου Κλούτσου, εκτός της ωτορινολαρυγγολογίας, περιλαμβάνεται η Ιατρική Διατροφολογία, Περιβαλλοντική Ιατρική, Προληπτική Ιατρική, Προληπτική Ογκολογία και οι ευεργετικές δράσεις του κόκκινου κρασιού στην υγεία. Ζεί με την οικογένειά του στο Περιστέρι Αττικής. Ο Γεώργιος Κλούτσος είναι  εμπειρογνώμονας σε προβλήματα όσφρησης, γεύσης και κατάποσης

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος

  Ο Γεώργιος Κλούτσος συμμετέχει στην ιστοσελίδα gkelanto.gr με τις ακόλουθες ανακοινώσεις


  Πως δοκιμάζεις ένα βιολογικό κόκκινο κρασί;