Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Κωνσταντινίδης Ιορδάνης [Δρ]

  Ίατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Θεσσαλονίκη

  Ο Ioρδάνης Κωνσταντινίδης, Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λέκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου, εργάζεται στην Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

  Είναι  ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Σιελογόνων Αδένων και  έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη ρινολογία, ρινοχειρουργική, ενδοσκοπική χειρουργική, ΩΡΛ Αλλεργία, φωνιατρική, Ιατρική διατροφολογία, φυσιολογία και παθοφυσιολογία της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης.

  Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, Πανελλήνιας εταιρείας ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου,  υπεύθυνος της μονάδας μελέτης και έρευνας της όσφρησης και γεύσης της ΩΡΛ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνος της  μονάδας ενδοσκόπισης και  ενδοσοπικής αφαίρεσης σιαλολίθων από τους σιελογόνους αδένες. 

  Ο Ιορδάνης Κωνσταντινίδης  υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ΩΡΛ Ιωάννη Κωνσταντινίδη έχει οργανώσει το πρώτο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο εκπαίδευσης των Ωτορινολαρυγγολόγων στη διάγνωση και θεραπεία των διαταραχών της όσφρησης και της γεύσης.

  Ως εκπαιδευτής ωτορινολαρυγγολόγων σε θέματα όσφρησης και γεύσης, ο Ιορδάνης Κωνσταντινίδης είναι γνώστης των μυστικών της ασφαλούς γευσιγνωσίας και πιστοποιητής γευσιγνωσίας. 

  Είναι ενημερωμένος για τα ποιοτικά κρασιά της Μακεδονίας και της Ευρώπης και κήρυκας των ευεργετικών για την υγεία  αποτελεσμάτων της καθημερινής μικρής, έως μέτριας κατανάλωσης βιολογικού κόκκινου κρασιού . Από την άλλη πλευρά είναι ισχυρός υποστηριχτής του αντιαλκοολικού αγώνα και γνώστης της αντιμετώπισης του αλκοολισμού.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  H σχέση κατανάλωσης οινοπνεύματος και αγγειοεγκεφαλικού επεισοδίου

  Το κόκκινο κρασί έχει ακοοπροστατευτική δράση©