Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Λασκαρης Βασιλειος, Αθηνα

  O Βασίλης Λάσκαρης είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους μάνατζερς της Ελληνικής αγοράς και άριστος διαχειριστής κρίσεων, λόγω των εξειδικευμένων γνώσεών του, αλλά και του ταλέντου του να γίνεται δημιουργικός φίλος με όσους συνεργάζεται.


  Λόγω των εξειδικευμένων γνώσεών του στη διοίκηση επιχειρήσεων και στο μάρκετινγκ, στη διάρκεια της καριέρας του, εργάστηκε ως μάνατζερ στην Ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
  Με αυτή την ιδιότητα  συνέβαλε σημαντικά στην εκπαίδευση των Ωτορινολαρυγγολόγων, αλλά και γιατρών άλλων ειδικοτήτων, καθώς αυτός ήταν ο υπεύθυνος της διοργάνωσης των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων που οργάνωνε η εταιρεία του με στόχο τη μεταφορά σύγχρονων ιατρικών γνώσεων.

  Ο Βασίλης Λάσκαρης, μέσω της οργανωτικής  ικανότητας που τον διακρίνει, βοήθησε την Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών εδώ και είκοσι χρόνια  να οργανώσει τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδριά της, που είχαν στόχο μεταξύ των άλλων και την αποκατάσταση της όσφρησης και γεύσης των ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα με τη χρήση καταλλήλων αντιαλλεργικών φαρμάκων.

  Ως γνωστόν τα ιατρικά συνέδρια συνοδεύονται και από κοινωνικές εκδηλώσεις, δεξιώσεις, γεύματα, δείπνα κλπ.

  Ο Βασίλης Λάσκαρης υπήρξε ο ασφαλέστερος καθοδηγητής των οργανωτικών επιτροπών των ΩΡΛ συνεδρίων στην επιλογή των απλούστερων, αλλά υψηλής ποιότητας εδεσμάτων και ποιοτικών οίνων.

  Η επαγγελματική δεινότητα του Βασίλη Λάσκαρη ως συμβούλου οργάνωσης ιατρικών συνεδρίων, οφείλεται μεταξύ των άλλων στις άριστες δημόσιες σχέσεις του με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων που διέθεταν συνεδριακές αίθουσες, αλλά και στις πλούσιες γνώσεις που διαθέτει για την Ελληνική και διεθνή γαστρονομία και οινογνωσία.

  Η συνεχής επαγγελματική αλλά και φιλική συναναστροφή του Βασίλη Λάσκαρη με γιατρούς, εκτός του ότι τον κατέστησε δημοφιλή συνέβαλε στο να μυηθεί και  ασχοληθεί με την υγιεινή διατροφή, τους διατροφικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και την εξασφάλιση μακροζωίας .

  Ο Βασίλης Λάσκαρης σήμερα έχει εξελιχθεί σε σοβαρό εκτιμητή των βιολογικών υγιεινών τροφών και του βιολογικού κόκκινου κρασιού, όπως το βιολογικό κόκκινο Γκέλικος Αγιωργίτικο.
  Θεωρείται δίκαιος οινοκριτής και πραγματογνώμονας ποιοτικών οίνων, δεδομένου ότι έχει πιστοποιημένη επάρκεια όσφρησης και γεύσης από ωτορινολαρυγγολόγο.

  Είναι συλλέκτης σπάνιων κρασιών, έχει ενστερνιστεί την ιατρική γνώση της ευεργετικής για την υγεία συχνής χρήσης μικρών ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού και είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης των γιατρών που μεθοδικά στηρίζουν τον αντιαλκοολικό αγώνα και μεταγγίζουν τις γνώσεις για τις δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία, από την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών.

  Ο Βασίλης Λάσκαρης σήμερα είναι ο ιθύνων νους παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών υψηλής κοινωνικής αποδοχής και θεαματικότητας, όπως η εκπομπή “Στην υγειά μας βρε παιδιά”, της οποίας παραγωγός είναι η εμπειρότατη δημοσιογράφος σύζυγός του, Βίκη Λάσκαρη.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Κρασί και έκθεση στο κρύο©