Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  Οργανωτής και Διευθυντής Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, τ. Καθηγητής Τουριστικών επαγγελμάτων

  O Χρήστος Λεωνίδης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Είναι επίσης πτυχιούχος λογιστής και απόφοιτος της σχολής Hotel and Catering Management στην Αγγλία  και  του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Διετέλεσε καθηγητής Ξενοδοχειακών και Εστιατοριακών Επαγγελμάτων στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών  Επαγγελμάτων Καίρου, ισότιμης της Σχολής της Ρόδου.
  Διετέλεσε διευθυντής μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων 4 και 5 αστέρων επί 44 έτη. Επί 20 έτη διετέλεσε διευθυντής  του Club Poseidon  Λουτρακίου και επί 17 έτη  στο ξενοδοχείο Kinetta Beach στην Κινέττα Ατικής.

  Σήμερα είναι  σύμβουλος σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης και γαστρονομίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Βραχατίου, Κορινθίας, στο ξενοδοχείο Alkyon Resort and Spa
  Τον Χρήστο Λεωνίδη τον γνωρίζω πάνω από 30 χρόνια, καθ’οσον συνέβαλε με τις επαγγελματικές του ικανότητες να οργανώσω επιτυχέστατα ιατρικά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια.

  Γιαυτό θεωρώ το Χρήστο Λεωνίδη ως έναν εκ των  πρωταγωνιστών της ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού. Λόγω των εξαιρετικών επικοινωνιακών ικανοτήτων του και της μεγάλης ευχέρειάς του να χειρίζεται αποτελεσματικά την Ελληνική, Γαλλική, Αγγλική, Ιταλική, Γερμανική και Αραβική γλώσσα.  Το Χρήστο Λεωνίδη, τον θεωρώ εκ των κύριων συντελεστών εξάπλωσης στην Ελλάδα του Συνεδριακού Τουρισμού.

  Ο  Χρήστος Λεωνίδης είναι ένας ακέραιος χαρακτήρας. Τον χαρακτηρίζει η ειλικρινής συμπεριφορά του, η οποία είναι συνδεδεμένη με έμφυτη διπλωματική ικανότητα, πράγμα που του έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει πιστούς φίλους σε όλη τη Γή. Ως ηγέτης στον τομέα του, ποτέ δεν κράτησε επαγγελματικές γνώσεις κρυφές και είναι μέντορας δεκάδων στελεχών του Ελληνικού Τουρισμού.

  Ο Χρήστος Λεωνίδης  είναι αυθεντία όχι μόνο στην Ελληνική γαστρονομία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή και διεθνή τοιαύτη.  Ένα από τα φυσικά του προσόντα είναι η εξαιρετική οσφρητική και γευστική ικανότητα που διαθέτει, τις οποίες πιστοποιεί  κάθε χρόνο στο ωτορινολαρυγγολογικό  κέντρο πιστοποίησης όσφρησης και γεύσης που διευθύνω τα τελευταία 30 χρόνια στην Κόρινθο.

  Εξαιτίας λοιπόν αυτών των φυσικών ικανοτήτων του,  αλλά και εξαιτίας των καθημερινών απαιτήσεων της υπεύθυνης εργασίας του, θεωρώ το  Χρήστο Λεωνίδη,  ως έναν από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες και οινογνώστες στην Ελλάδα και όχι μόνο.

  Ο Χρήστος Λεωνίδης είναι  ένας από τους πλέον έμπειρους και δικαίους οινογνώστες και γευσιγνώστες  και κριτής Ελληνικών και διεθνών οίνων.
  Γνωρίζοντας  τους περισσότερους ποιοτικούς Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς οίνους,  έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, οποιασδήποτε εξαιρετικής ποιότητας και προέλευσης οίνος κυκλοφορεί, δεν αξίζει να καταναλίσκεται, αν δεν είναι βιολογικός.

  Ανάμεσα στους οίνους που προτιμάει για λόγους ευφροσύνης, αλλά και υγείας, ο Χρήστος Λεωνίδης έχει περιλάβει   και  το βιολογικό   ερυθρό οίνο Νεμέας  ''Γκέλικος Αγιωργίτικος'', διότι τον θεωρεί οίνο κρατερό και  εύληπτο, που  δεν προκαλεί παρενέργειες την επομένη ημέρα.

  Ο Χρήστος Λεωνίδης έχει μελετήσει τα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία της μικρής κατανάλωσης κόκκινου βιολογικού κρασιού. Παρά τούτο συμμετέχει ενεργά στον αντιαλκοολικό αγώνα και με κάθε τρόπο  συμβάλλει  στις κοινωνικές προσπάθειες προστασίας της νεολαίας μας, όχι μόνον  από την κατάχρηση οινοπνευματωδών, αλλά και την αποφυγή της χρήσης οποιασδήποτε επικίνδυνης εθιστικής ουσίας, που   καταστρέφει  το σώμα και το πνεύμα.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Οδοντίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής