Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΜΑΝΔΡΑΛΗ ΘΩΜΑΙΣ

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Βέροια

  Η Θωμαΐς Μανδραλή είναι ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος στο Γενικό νοσοκομείο της Βέροια, Ημαθίας.

  Είναι μέλος  της Ελληνικής Εταιρείας έρευνας και θεραπείας του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και ρογχοπαθειών, της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών.

  Έχει ως  ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της τη ρινολογία,  ΩΡΛ αλλεργία, φωνιατρική, ακοολογία, ΩΡΛ ογκολογία, κλινική φαρμακολογία, ιατρική διατροφολογία, περιβαλλοντική ιατρική.

  Μελετά ιδιαιτέρως τις διαταραχές της όσφρησης και της γεύσης των ασθενών τα, πράγμα που έχει συμβάλλει στο να εξελιχθεί και η ίδια σε αποτελεσματική γευσιγνώστρια και οινοκριτή.

  Είναι συλλέκτρια σπάνιων οίνων και είναι κήρυκας της ανάγκης να μετατραπεί η συμβατική αμπελοκλιέργειια, όπως και γενικότερα όλη η γεωργοκτηνοτροφία, σε βιολογική.

  Γνωρίζει πολύ καλά ότι με τη βιολογική καλλιέργεια δεν πίνει κανείς με το κρασί του επικίνδυνα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και άλλων τοξικών ουσιών, προστατεύονται οι αγρότες και οι αμπελοεργάτες από την εκδήλωση νευροεκφυλιστικών ασθενειών και καρκίνου και εξασφαλίζεται η υγεία του υπεδάφους, των υπογείων υδάτων και της ατμοσφαίρας.

  Από τις μελέτες της έχει πειστεί για τη χρησιμότητ της συχνής κατανάλωσης μικρών έως μετρίων ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις.

  Ως οινοκριτής και γευσιγνώστρια η Θωμαΐς Μανδραλή έχει διατυπώσει την άποψη ότι ο βιολογικός, κόκκινος Αγιωργίτικος Γκέλικος οίνος είναι από΄τους καθαρότερους και φυσικότερους κόκκινους οίνους, αφού δεν προκαλεί οπιοδήποτε σύμπτωμα την επομένη ημέρα.
  Η Θωμαΐς Μανδραλή είναι υποστηρίκτρια του αντιαλκοολικού αγώνα και είναι εναντίον της κατάχρησηςή υπερβολικής χρήσης οποιουδήποτε οινοπνευματώδους ποτού.