Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Μαντας Ιωαννης

  Ιδιοκτήτης και Διευθυντής του Ξενοδοχείου ΕΦΥΡΑ, Κόρινθος

  Ο Γιάννης Μαντάς, γέννημα θρέμμα της Κορίνθου, κατάγεται από την Αρκαδική οικογένεια των Μαντάδων, των οπλαρχιγών του Κολοκοτρώνη που εγκαταστάθηκαν στην Κόρινθο το1857. Είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής δύο εκ των πιο φιλόξενων κενοδοχείων της Κορινθίας, το ΕΦΥΡΑ  [www.ephirahotel.gr] στην Κόρινθο και το KOSMOPOLIT στο Λουτράκι.

  Τα έμφυτα  φιλόξενα  συναισθήματά, οι γνώσεις και η επαγγελματική εμπειρία του Γιάννη Μαντά περί τα ξενοδοχειακά, έχουν πείσει, όσους για λόγους εργασίας, είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται την Κόρινθο  να αναζητούν στέγη στα ξενοδοχεία του, εξαιτίας των άριστων υπηρεσιών που τους παρέχονται. 

  Ο  Γιάννης Μαντάς, με την ευγενέστατη συμπεριφορά του και την κοινωνική ευφυΐα που τον διακρίνει  έχει προσελκύσει και τους πολίτες της Κορίνθου να συχνάζουν στο εντευκτήριο του ΕΦΥΡΑ  και να παίρνουν τον καφέ τους συζητώντας τα κοινωνικά θέματα της Κορίνθου. Πολιτικοί παράγοντες επίσης και σύλλογοι πάντοτε τυγχάνουν εξαιρετικής φιλοξενίας, προκειμένου να συναντηθούν τα μέλη τους σε μια στέγη υψηλων πολιτισμικών και λειτουργικών προδιαγραφών.

  Λόγω των εξαιρετικών κοινωνικών σχέσεων που έχει αναπτύξει ο Γιάννης Μαντάς έχει καταστεί εξαιρετικά δημοφιλής όχι μόνο μεταξύ των Κορινθίων και των Λουτρακιωτών, αλλά και μεταξύ των πελατών του, καθώς έχει λύση για κάθε πρόβλημα τους, όσο καιρό διαμένουν στην Κόρινθο ή το Λουτράκι.

  Η επαγγελματική ενασχόληση του Γιάννη Μαντά με τα ξενοδοχειακά τον  ανάγκασε να μυηθεί στην τοπική γαστρονομία και οινογευσία, προκειμένου να εξυπηρετεί τους πελάτες του.

  Ο Γιάννης Μαντάς είναι πιστοποιημένος από ωτορινολαρυγγολόγο για την επάρκεια   της γεύσης και οσφρησής του, πράγμα που τον κατέστησε έναν εξαιρετικής αποτελεσματικότητας γευσιγνώστη και εμπειρογνώμονα σε θέματα ξενοδοχειακής σίτισης και δίκαιο οινοκριτή.

  Ο Γιάννης Μαντάς έχει γνώμη για τα Ελληνικά ποιοτικά κρασιά και ιδιαίτερα για τα Κορινθιακά.

  Είναι υποστηρικτής της ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας, διότι μέσω αυτής προστατεύεται το περιβάλλον από τη χρήση τοξικών ή καρκινογόνων φυτοφαρμάκων και συστήνει στους πελάτες και τους φίλους, όταν ζητούν τη γνώμη του για τα Κορινθιακά κρασιά  να δοκιμάσουν, μεταξύ των άλλων και  το φυσικό βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο κρασί Γκέλικος.

  Ο Γιάννης Μαντάς είναι ιατρικά ενημερωμένος για τα ευεργετικά αποτελέσματα της συχνής κατανάλωσης μέτριων ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιού Γκέλικος και περιλαμβάνεται στους υποστηρικτές του αντιαλκοολικού αγώνα στην Κορινθία και την αποφυγή της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους.

  Δρ Γκέλης Ν. Δημήτριος, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος

  Ο Γιάννης μαντάς συμμετέχει στην ιστοσελίδα gkelanto.gr με τα άρθρα:

  Μετάγγιση κρασιού©


  Κρασί και έκθεση στο κρύο©