Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΛΑΥΡΕΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διατροφολογία υψηλού ενεργειακού ενδιαφέροντος, οινογνωσία, γευσιγνωσία

  Ο Μανώλης Λαυρεντάκης γεννήθηκε και ζει στην  Καστοριά. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πολυτεχνείο της Ξάνθης και εξελίχτηκε σε σοβαρό επιχειρηματία, που παράγει και εμπορεύεται συμπληρώματα διατροφής και τρόφιμα υψηλής ενεργειακής και βιολογικής σημασίας. Έχει μυηθεί από την παιδική του ηλικία, από τον παππού του Μανώλη, στη Νεάπολη Κρήτης στην αμπελουργία και όλη τη διαδικασία της οινοποίησης και της εκτίμησης ενός ποιοτικού και υγιούς κρασιού.

  Ο Μανώλης Λαυρεντάκης έχει πατέρα τον Γιάνη Λαυρεντάκη, ωτορινολαρυγγολόγο στην Καστοριά, που μεταξύ των επιστημονικών ενδιαφερόντων του περιλαμβάνεται η έρευνα της οσφρητικής και γευστικής ικανότητας. Ο Μανώλης Λαυρεντάκης είναι ένας από τους λίγους πιστοποιημένους οινογνώστες και γευσιγνώστες του νομού Καστοριάς για την εξαιρετική όσφρηση και γεύση του. Αυτό το φυσικό προσόν ανέδειξε το Μανώλη Λαυρεντάκη σε έναν από τους αποτελεσματικότρους και περιζήτητους οινοκριτές στη Μακεδονία.

   Ο Μανώλης Λαυρεντάκης είναι ενημερωμένος για τις ευεργετικές δράσεις του κόκκινου σταφυλιού, του κόκκινου κρασιού και των σπόρων και των φλουδών , ιδιαιτέρως του κόκκινου βιολογικού Αγιωργίτικου '' Γκέλικος'' από τη Νεμέα. Συνιστά στους ενηλίκους φίλους του την κατανάλωση μόνον 2 ποτηριών κόκκινου κρασιού και ενός μόνον μικρού ποτηριού κρασιού από τις φίλες του.

  Ο Μανώλης Λαυρεντάκης έχει μελετήσει σε βάθος τα ευεργετικά αποτελέσματα του βιολογικού κόκκινου φυσικού γλυκού οίνου ''Γκελάντο,'' ο οποίος αναδείχτηκε ο μοναδικός ιατρικός τονωτικός οίνος, που κυκλοφορεί όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Αρκεί να καταναλώνει κανείς μόνον 30 ml  Γκελάντο για να προσλάβει  τις πολύτιμες πολυφαινόλες του,  όπως η ρεσβερατρόλη, μελατονίνη, κερσετίνη, κλπ.

  Ο Μανώλης Λαυρεντάκης γνωρίζει ότι σε πολλά άτομα δεν ενδείκνυται η χρήση οινοπνευματωδών ποτών για λόγους υγείας, όπως επίσης γνωρίζει ότι δεν συνιστάται στους διαβητικούς να παίρνουν φρουκτόζη, τρώγοντας σταφύλια ή πίνοντας γλυκό κρασί. Σ αυτές τις περιπτώσεις ο Μανώλης  Λαυρεντάκης τους συστήνει να παίρνουν καθημερινά τρεις κάψουλες Βινογκελίν,  

  Το Βινογκελίν είναι κάψουλες που περιέχουν ξηρή σκόνη σπόρων και φλουδών του βιολογικού κόκκινου σταφυλιού Αγιωργίτικου Νεμέας Γκέλικος,  Το Βινογκελιν είναι ένα από τα πλούσιότερα σε αντιοξειδωτικά και  πολυφαινόλες συμπληρώματα διατροφής.

  Ο Μανώλης Λαυρεντάκης δεν συνιστά την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από ανήλικα άτομα και συμμετέχει στον αντιαλκοολικό αγώνα του νομού Καστοριάς

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, MD, ORL,, DDS, PhD