Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΒΑΡΛΑΜΟΥ  ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ

  Ηθοποιός, Χορεύτρια, Καθηγήτρια Χορού

  Η Μαργαρίτα Βαρλάμου  είναι ηθοποιός του μουσικού θεάτρου,  του  θεάτρου  πρόζας και  καθηγήτρια χορού. Είναι ιδιοκτήτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής Βαρλάμου- de Petrillo στο Χολαργό Αττικής (Περικλέους 45, τηλ. 2106527335) .

  Παίζει στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το 1994. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Χριστόπουλο, λυρικό καλλιτέχνη. Αγαπά τα υφάσματα, τις μεταποιήσεις των ρούχων και την διακόσμηση. Ζει με πολλά υιοθετημένα κατοικίδια.

  Η Μαργαρίτα Βαρλάμου ντε Πετρίλο γνωρίζει άριστα την Ιταλική γλώσσα, καθόσον η μητέρα  της, η διεθνούς φήμης χορεύτρια Μαρία ντε Πετρίλο είναι Ιταλίδα. Εξαιτίας της δυναμικής σύνδεσης της Μαργαρίτας με την πατρίδα της μητέρας της, της δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί με την Ιταλική γαστρονομία και τα Ιταλικά κρασιά. 

  Η γνώμη της Μαργαρίτας Βαρλάμου ντε Πετρίλο έχει μεγάλη βαρύτητα καθ΄όσον είναι πιστοποιημένη ωτορινολαρυγγολογικά για την εξαιρετικά αποτελεσματική της όσφρηση και γεύση, πράγμα που την καθιστά γευσιγνώστρια υψηλού κύρους. Η οινογνωσία και η μεγάλη εμπειρία της με τους Ιταλικούς οίνους συνέβαλε  στο να κάνει μια εις βάθος  οργανοληπτική έρευνα των ελληνικών οίνων.
  Θεωρεί ότι, το βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο κρασί Νεμέας είναι  ένα από τους αιθέριους Ελληνικούς οίνους, όταν πίνεται σε μικρή ποσότητα και κατάλληλη θερμοκρασία.

  Έχει ανακαλύψει και χρησιμοποιεί τον μοναδικό στον κόσμο οίνο ιατρικού ενδιαφέροντος (wine of Medical Importance), το Γκελάντο, το οποίο είναι γλυκό λιαστό κόκκινο Αγιωργίτικο κρασί Νεμέας, χωρίς πρόσθετα θειώδη.

  Το Γκελάντο περιέχει συμπυκνωμένες τις πολύτιμες πολυφαινόλες του κόκκινου βιολογικού Αγιωργίτικου σταφυλιού, από το βιολογικό αμπελώνα «Γκέλικος» στη Νεμέα, Κορινθίας. Αρκεί να καταναλώνει κανείς ένα σφηνάκι Γκελάντο ημερησίως για να προσλάβει μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών του κόκκινου Αγιωργίτικου σταφυλιού Νεμέας.

  Μέσα στα πλαίσια της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής που εφαρμόζει η Μαργαρίτα Βαρλάμου ντε Πετρίλο, ανακάλυψε και το Βινογκελιν, του οποίου οι κάψουλες περιέχουν την σκόνη των αποξηραμένων σπόρων και φλουδών του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου σταφυλιού Νεμέας, από το βιολογικό αμπελώνα Γκέλικος. Έχει αποδειχτεί ότι η σκόνη των αποξηραμένων σπόρων και φλουδών του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου  σταφυλιού Νεμέας είναι πλουσιότατη σε ρεσβερατρόλη και όλα τα ευεργετικά συστατικά του κόκκινου σταφυλιού και κόκκινου κρασιού, τα οποία για να τα προσλάβει κανείς θα έπρεπε να καταναλώσει εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες σταφυλιού ή κρασιού.

  Η Μαργαρίτα Βαρλάμου ντε Πετρίλο έχει μελετήσει και  γνωρίζει πολύ καλά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών και γιαυτό στηρίζει τον αντιαλκοολικό αγώνα, τόσο μεταξύ των μαθητών και μαθητριών της, αλλά και σε όλη την Αττική γενικότερα.

  //www.all4fun.gr/portal/theatro-kinimatografos/28241-i-margarita-varlamou-milaei-sto-all4fun.html

  Μαργαρίτα Βαρλάμου : “Είμαι ευγνώμων στο θέατρο”

   

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής  Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών.