Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΜΑΣΤΡΟΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  Iατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος Χίοw

  Ο Δημήτριος Μαστροπέτρος είναι ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος στη Χίο και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, της Ελληνικής εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών τεχνών και της Ελληνικής Εταιρείας  μελέτης των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων.

  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτός από την ειδικότητά του, την ιατρική διατροφολογγία και περιβαλλοντική ιατρική. Είναι υποστηρικτής της Μεσογειακής διατροφής και έχει μελετήσει τις ευεργετικές δράσεις της μικρής καθημερινής κατανάλωσης κόκκινου κρασιού στην υγεία, όπως και τις καταστροφικές επιπτώσεις στον οργανισμό από την κατάχρηση οποιουδήποτε οινοπνευματώδους ποτού.

  Ως ωτορινολαρυγγολόγος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις διαταραχές της όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης και γιαυτό το λόγο είναι πιστοποιητής της επαρκούς όσφρησης και γεύσης των ασθενών του.

  Έχει ασχοληθεί και μελετήσει επίσης τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία της μαστίχας Χιόυ.
  Είναι μελετητής και γνώστης των ποιοτικών οίνων της νήσου Χίου και έχει σε εξαιρετική εκτίμηση το περίφημο Χιώτικο οίνο Αριούσιο.

  Ο Αριούσιος οίνος ήταν πασίγνωστος και στην αρχαιότητα. Η παράδοση αναφέρει ότι ο γιος του θεού Διονύσου, Οινοποίων δίδαξε τους Χιώτες την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή κρασιού.
  Ο Αριούσιος οίνος έγινε παγκοσμίως γνωστός, λόγω της ανεπτυγμένης ναυτιλίας στη Χίο, τα πλοία της οποίας μετέφεραν αμφορείς με Αριούσιο οίνο σε όλα τα λιμάνια της Μεσογείου.

  Ο Αριούσιος οίνος  ήταν και είναι ένα ακριβό κρασί και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική του ποιότητα.
  Ο Δημήτριος Μαστροπέτρος, έχοντας αναγνωρίσει την αξία της βιολογικής αμπελουργίας είναι λάτρης, μεταξύ των άλλων και του βιολογικού κόκκινου Γκέλικος Αγιωργίτικο, καθώς γνωρίζει ότι θεωρείται από τους πλουσιότερους οίνους σε πολυφαινόλες, που είναι πολύτιμες για τη διατήρηση της υγείας και τη μακροζωία.
  Ο Δημήτριος Μαστροπέτρος είναι υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα και δίδει ασφαλείς πληροφορίες για τη μικρή χρήση του βιολογικού κόκκινου κρασιού από ενήλικες μόνον