Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Μουσούρος Νικόλαος

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Άργος, Αργολίδος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ΩΡΛ Αλλεργία, ακοολογία, διαταραχές όσφρησης, γεύσης και κατάποσης

  Ο Νικόλαος Μουσούρος είναι  Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος στο Άργος, που θεωρείται η αρχαιότερη  πόλη της Ευρώπης. Είναι βαθύς οινογνώστης και ερευνητής των ιδιοτήτων του κρασιού και ιδιαίτερα του βιολογικού Αγιωργήτικου κόκκινου κρασιού και της επίδρασής του στη διατήρηση της υγείας, μακροζωίας και αντιγήρανσης.

   

  Ασκεί τη γενική ωτορινολαρυγγολογία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ΩΡΛ Αλλεργία, ακοολογία, φωνιατρική, διαταραχές της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης, Ιατρική Διατροφολογία, Περιβαλλοντική Ιατρική, Προληπτική Ιατρική. Έχει ασχοληθεί ενεργά με την Προστασία του περιβάλλοντος μέσω των ιατρικών γνώσεών του.

  Λόγω των ειδικών ενδιαφερόντων και γνώσεών  του, έχει ασχοληθεί με την οινογνωσία, και θεωρείται από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες στην Αργολίδα.

  Ο Νίκος Μουσούρος είναι εμπειρογνώμονος επί θεμάτων όσφρησης, γεύσης και κατάποσης και πιστοποιητής γευσιγνωσίας. 

  Θεωρείται εκ των πρωτοπόρων της καταπολέμησης του αλκοολισμού στην Πατρίδα μας και υποστηρικτής της λελογισμένης χρήσης του κρασιού και ιδιαίτερα του βιολογικού κόκκινου κρασιού, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός ερευνών, που υποστηρίζουν την ευεργετική δράση της μικρής έως μέτριας χρήσης του, στη διατήρηση της υγείας

  Δρ Γκέλης Ν. Δημήτριος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος


  Κρασί και νεφροπάθειες

  Πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, αναστολή ογκογένεσης και διατήρηση της ανοσο-ομοιοστασίας