Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Ιατρός, Καρδιολόγος, Κορυδαλλός, Πειραιάς

  Ο Κωνσταντίνος Νικητόπουλος είναι Ιατρός Καρδιολόγος , που ζει και εργάζεται στον Κορυδαλλό Αττικής. Θεωρείται από τους συναδέλφους του και τους ασθενείς του καρδιολόγος με τεράστια κλινική πείρα, αφού  κατά τη διάρκεια της καριέρας του, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, διέγνωσε και αντιμετώπισε χιλιάδες καρδιοπαθείς του δυτικού λεκανοπεδίου Αττικής. Διετέλεσε Διευθυντής της καρδιολογικής μονάδας ΙΚΑ Νικαίας-Κορυδαλλού.

  Ο Κωνσταντίνος Νικητόπουλος είναι γιατρός με εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, την οποία αξιοποίησε υπερ των ασθενών του, ζώντας και εργαζόμενος ανελιπώς, όσα χρόνια εργάζεται ,στην ίδια περιοχή (Κορυδαλλός-Νίκαια)

  Ο Κωνσταντίνος Νικητόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα φοιτητικά του χρόνια για τη φυσιολογία και την παθοφυσιολογία του καρδιοκυκλοφορικού συστήματος. Αυτό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του τον οδήγησε στην επιλογή της ειδικότητας της καρδιολογίας. Εξαιτίας της υψηλής κοινωνικής ευφυίας που διακρίνει τον Κωνσταντίνο Νικητόπουλο, κατόρθωσε να γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στον κόσμο του Κορυδαλλού και να δημιουργήσει ισχυρές φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά και τους συναδέλφους της ειδικότητάς ωτου και των λοιπών ειδικοτήτων.

  Εργαζόμενος  σκληρά επί έτη δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο ο Κωνσταντίνος Νικητόπουλος συνειδητοποίησε την αξία της διατροφής και του τρόπου ζωής στην πρόληψη των καρδιοπαθειών.

  Κατά τη γνώμη πολλών συναδέλφων μας ο Κωνσταντίνος Νικητόπουλος είναι ένας από τους  λίγους Έλληνες γιατρούς με τις ευρύτατες  γνώσεις κλινικής διατροφολογίας και προληπτικής ιατρικής. Μέσα σ'αυτές τις γνώσεις του περιλαμβάνεται και η ευεργετική δράση στην υγεία του βιολογικού ερυθρού οίνου, όταν καταναλίσκεται σε μικρές ποσότητες από ενήλικες.

  Προτείνει, όπου ενδείκνυται τη μικρή κατανάλωση ερυθρού οίνου, ενώ διδάσκει τις μικρές ηλικίες ότι πρέπει να απεχουν από τα οινοπνευματώδη και πως μπορεί κανείς να προλάβει τον αλκοολισμό.

  Ο Κωνσταντίνος Νικητόπουλος έχει πιστοποιημένη από Ωτορινολαρυγγολόγο οσφρητική και γευστική ικανότητα, πράγμα που συνέβαλε να γίνει με την πάροδο των ετών δεινός οινοκριτής και οινογνώστης. Υποστηρίζει την κατανάλωση μόνον βιολογικού ερυθρού οίνου, ιατρικών προδιαγραφών και χωρίς πρόσθετα θειώδη ή άλλα χημικά συντηρητικά.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης

  Άρθρα στα οποία συμμετέχει ο Νικητόπουλος Κωνσταντίνος


  Πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, αναστολή ογκογένεσης και διατήρηση της ανοσο-ομοιοστασίας