Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Κολοκας Nίκος

  Αρχιτεκτονικός σχεδιαστής-Διακοσμητής

  O Nίκος Κολόκας  ζεί και εργάζεται στην Κόρινθο, όπου έχει  αναγνωριστεί ως ένας από τους πλέον επιδέξιους σχεδιαστές και διακοσμητές ανοικτών και κλειστών χώρων στο νομό Κορινθίας.
  Η εκπαίδευση του στο ψηφιακό σχέδιο και design  του έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία  να μας επιδείξει εξαιρετικά διακοσμητικά αποτελέσματα της δημιουργικής φαντασίας του, διακοσμώντας κατοικίες, ιατρεία, εργασιακούς χώρους και καταστήματα, όχι μόνο στην Κορινθία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας..

  Παράλληλα με την επαγγελματική του δημιουργική ενασχόληση ο Νίκος Κολόκας  έχει οργανώσει και διευθύνει ένα πρωτότυπο wine bar, το πασίγνωστο πανπελλοποννησιακά FIN, που βρίσκεται  στην καρδιά της παραδοσιακής αγοράς της Κορίνθου.

  Η δραστηριότητά του αυτή προέκυψε εξ αιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντός του για τα Ελληνικά κρασιά. Το ενδιαφέρον του αυτό αναπτύχθηκε, όταν στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, πέρναγε τα καλοκαίρια του στους αμπελώνες του χωριού του παππού του, από τη μητέρα του, όπου ο παππούς του, τον μύησε στην παραδοσιακή αμπελουργία και οινοποιία.

  Η γνωριμία μας, του έδωσε τη δυνατότητα να πιστοποιήσει ωτορινολαρυγγολογικά την εξαιρετική όσφρηση και γεύση του, τα οποία του επέτρεψαν να γίνει ένας από τους καλύτερους οινογνώστες και οινοκριτές στο νομό Κορινθίας.

  Αυτή του η ικανότητα, τον βοήθησε να αναγνωρίσει και να κατατάξει πρώτο σε  γευστικότητα, χρώμα, αρώματα  και επίγευση το βιολογικό κόκκινο κρασί Νεμέας  Γκέλικος Αγιωργίτικο, μεταξύ πολλών  άλλων Ελληνικών κρασιών που έχει κρίνει.
  .
  Ο Νίκος Κολόκας  είναι άτομο με προηγμένη κοινωνική ευαισθησία και γιαυτό, μεταξύ των άλλων,  είναι υποστηρικτής της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και συστήνει  την κατανάλωση μόνο πιστοποιημένων βιολογικών κρασιών, που δεν περιέχουν επικίνδυνα ζιζανιοκτόνα,  εντομοκτόνα και πρόσθετα θειώδη χημικά συντηρητικά.

  Ο Νίκος Κολόκας είναι υποστηρικτής της μικρής έως μέτριας κατανάλωσης βιολογικού κρασιού, ιδιαίτερα σε συνθήκες που προάγουν τις κοινωνικές σχέσεις,  την ψυχική χαλάρωση και ζεστή ανθρώπινη επικοινωνία. Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να πίνει οινόπνευμα, αλλά ο οργανισμός του έχει ανάγκη από τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του κόκκινου σταφυλιού μπορεί να τον ενημερώσει για την ύπαρξη των καψουλών  Vinogkelin, που περιέχουν τη σκόνη των αποξηραμένων σπόρων και φλουδών του  βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου σταφυλιού  Γκέλικος, από τις οποίες μπορεί να παίρνει μια κάψουλα πρωί μεσημέρι βράδυ χωρίς καμμιά παρενέργεια.

  Ο Νίκος Κολόκας είναι πολέμιος της κατάχρησης των οινοπνευματωδών ποτών και ένθερμος υποστηρικτής του αντιαλκοολικκού αγώνα στην Κορινθία

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης
  Ιατρός, Οδοντίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής