Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Ντανιελ Βαν ντεν Μπορε, Daniëlle Van den Borre

  Δημόσιες και Διεθνείς Σχέσεις

  Η Daniëlle Van den Borre είναι μια Βελγίδα εξαιρετική φίλη της Ελλάδας,  την οποία επισκέπτεται εδώ και 50 χρόνια. Έχει σπουδάσει Δημόσιες Σχέσεις και ομιλεί πολύ καλά 6 γλώσσες, ήτοι Φλαμανδικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ελληνικά.

  Η εξαιρετική γνώση της των Ελληνικών συνέβαλε στο να έχει πολλούς φίλους και φίλες στην Ελλάδα, οι οποίοι την εκτιμούν και την θαυμάζουν για την ευγένεια του χαρακτήρα της και την καλοσύνη της συμπεριφοράς της, που συνοδεύονται από την απέραντη αγάπη της για το κάθε τι, που είναι Ελληνικό και συνδέεται με την Ελληνική ιστορία και παράδοση.


  Λόγω της υψηλής εκπαίδευσης και της των αναγκών της εργασίας της έχει επισκεφτεί σχεδόν τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Αυτό το γεγονός της έδωσε τη  δυνατότητα  να γνωρίσει τη γαστρονομία των λαών που επικοινώνησε και γνώρισε και να ενημερωθεί για τα κρασιά που κατανάλωναν.

  Επειδσή η  Daniëlle Van den Borre έχει πιστοποιημένη από ωτορινολαρυγγολόγο εξαιρετική οσφρητική και γευστική ικανότητα, αυτό συνέβαλε στο να ασχοληθεί , να δοκιμάσει και να κρίνει  τα ποιοτικά κρασιά, των κυριότερων οινπαραγωγικών χωρών του κόσμου και να έχει για το καθένα τη δίκαιη κριτική της.

  Την  Daniëlle Van den Borre την έχω κατατάξει στις εξαιρετικές οινογνώστριες, διότι γνωρίζει σε βάθος τα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία της συχνής κατανάλωσης 2 μικρών ποτηριών κόκκινου κρασιού για τους άνδρες και ενός μικρού ποτηριού  για τις γυναίκες.

  Η Daniëlle Van den Borre έχει μεγάλη εμπειρία από τα ποιοτικά κρασιά της Νοτίου Αφρικής, αλλά και των Ευρωπαϊκών οινοπαραγωγικών χωρών.

  Φυσικά  επισκεπτόμενη κάθε χρόνο την Ελλάδα για διακοπές, αλλά και για να επικοινωνήσει με τους πολυάριθμους φίλους της εδώ στην Ελλάδα. Έτσι, έχει γνωρίσει πολύ καλά την Ελληνική παραδοσιακή διατροφή και τα Ελληνικά  κρασιά. Βεβαίως έχει σε πρώτη εκτίμηση  το βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο κρασί  ‘‘Γκέλικος’’ και  το γλυκό, ιατρικό οίνο   ‘‘Γκελάντο, τα οποία εκτός του ότι είναι βιολογικά δεν περιέχουν και πρόσθετα θειώδη ή άλλα χημικά συντηρητικά.

  Η Daniëlle Van den Borre πιστεύει ότι ο Ελληνικός τρόπος παραδοσιακής διατροφής  είναι πολύ υγιεινός, εφόσον τα διατροφικά προϊόντα είναι βιολογικά.

  Διδάσκει στους ανηλίκους τις καταστροφικές συνέπειες της έστω και μικρής κατανάλωσης οινονευματωδών ποτών και συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή δράση κατά του αλκοολισμού.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, MD, ORL, DDS, PhD