Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Πάγκαλος Άρης

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Αγ. Νικόλαος, Λασιθίου, Κρήτης

  Ο Άρης Πάγκαλος είναι Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, που ζεί και εργάζεται στον Άγιο Νικόλαο, Λασιθίου Κρήτης. Έχει     γεννηθεί και μεγαλώσει την Κριτσά  Λασιθίου, η οποία είναι ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Κρήτης, το οποίο θεωρείται ως το μεγαλύτερο χσωριό της Ελλάδος. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας-Χειρουργικής και Τραχήλου.

  Κοτσιφάλι από την Κριτσά, Λασιθίου, Κρήτης

  Έχει ασχοληθεί με το τοπικό, παραδοσιακό αμπέλι της περιοχής του, το μοναδικό Κοτσιφάλι, από το οποίο βγαίνει ένα βαθύ κόκκινο κρασί, εξαιρετικών φυσικών ιδιοτήτων.

  Ο Άρης Πάγκαλος κατέχει την οινογνωσία και γευσιγνωσία και έχει βαθύτατες γνώσεις για τις ευεργετικές επιδράσεις του βιολογικού κόκκινου κρασιού στον οργανισμό. Είναι ένας από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες της Κρήτης, δεδομένου ότι στα ιατρικά του ενδιαφέροντα έχει περιλάβει την έρευνα της όσφρησης και της γεύσης και της κατάποσης.

  Ασχολείται με όλους τους τομείς της Ωτορινολαρυγγολογίας, την Ιατρική διατροφολογία, Περιβαλλοντική Ιατρική, Προληπτική Ιατρική, ΩΡΛ Αλλεργία, Φωνιατρική, Ακοολογία την διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης.

  Θεωρείται εκ των πρωτοπόρων της καταπολέμησης του αλκοολισμού στην Πατρίδα μας και είναι υποστηρικτής της λελογισμένης χρήσης του βιολογικού κόκκινου κρασιού, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός ερευνών, που υποστηρίζουν την ευεργετική δράση της μικρής έως μέτριας χρήσης του στη διατήρηση της υγείας.

  Στο ιατρείο του έχει δυνατότητα μελέτης και αντιμετώπισης των προβλημάτων όσφρησης, γεύσης και κατάποσης και είναι εμπειρογνώμονας και  πιστοποιητής της επάρκειας της οσφρητικής και γευστικής ικανότητας των οινογνωστών. 


  Το κόκκινο κρασί έχει ακοοπροστατευτική δράση©

  Πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, αναστολή ογκογένεσης και διατήρηση της ανοσο-ομοιοστασίας