Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Παπαδακης Εμμανουηλ, Σητεια, Κρητης

  Ιατρός Ωτορινολαρυγγολός, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ΩΡΛ Αλλεργία

  Ο Μανώλης Παπαδάκης εργάζεται στη Σητεία του νομού Λασιθίου της Κρήτης ως ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών και της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ-Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου.

  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διαταραχές της όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης και είναι πιστοποιητής και εμπειρογνώμων της υγιούς όσφρησης, γεύσης και κατάποσης.

  Αυτό το ενδιαφέρον, του έχει δώσει τη δυνατότητα να  ασχοληθεί με την οινογνωσία και τη  γευσιγνωσία των Κρασιών της περιοχής του και γενικότερα της Κρήτης. Είναι συλλέκτης σπάνιων ποιοτικών κρασιών από όλο τον κόσμο.

  Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Μανώλη Παπαδάκη  για τις διαταραχές της όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης και η εκτεταμένη οινογνωσία του, τόν έχει βοηθήσει να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό γευσιγνώστη,  αξιολογητή κρασιών  και πιστοποιητή επάρκειας όσφρησης και γεύσης στο νομό Λασιθίου.

  Στο ιατρείο του έχει δυνατότητα να μελετάει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών προϊόντων, όπως ο βιολογικός κόκκινος οίνος Γκέλικος Αγιωργίτικο, μέσα στα πλαίσια των ερευνών του για την περιβαλλοντική και προληπτική ιατρική.

  Είναι ένθερμος υποστηρικτής του  αντιαλκοολικού αγώνα στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής και γνώστης των ευεργετικών αποτελεσμάτων της μικρής έως μέτριας κατανάλωσης βιολογικού κόκκινου κρασιού.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος