Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Πολιτικός Μηχανικός, Κόρινθος

  Ο Γιάννης Παπακυριάκος, πολιτικός μηχανικός. Είναι πτυχιούχος του πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στην Κόρινθο, ως πολιτικός μηχανικός.

  Έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και εμπειρία στην σχεδίαση και κατασκευή οικολογικών κατοικιών, τη δημιουργία κέντρων αναψυχής, καταστημάτων διασκέδασης, δημοσίων καταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

  Στην φιλοσοφία της δουλειάς του περιλαμβάνεται η δημιουργία κατασκευών που εξοικονομούν ενέργεια και είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

  Εκτός από τα ειδικά επαγγελματικά του ενδιαφέροντα ο Γιάννης Παπακυριάκος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη Δημόσια Υγεία συστήνοντας την αποφυγή τοξικών για το περιβάλλον και τους ανθρώπους οικοδομικά υλικά, όπως π.χ. ο αμίαντος.

  Έχει ασχοληθεί με τις κατασκευές και δομές απομάκρυνσης και επεξεργασίας σκουπιδιών και άλλων επαγγελματικών ή μη λυμάτων.

  Γνώρίζει και έχει ερευνήσει τους φιλικούς και ατοξικούς παράγοντες που εξασφαλίζουν ποιότητα και  καθαρότητα στο πόσιμο νερό. Έχει ερευνήσει και ασχοληθεί με τις τεχνικές και μεθόδους συλλογής ομβρίων υδάτων των χειμάρων,  ώστε να μη χάνεται ούτε μια σταγόνα νερού.

  Το ενδιαφέρον του για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, τον έχει οδηγήσει στην κατανόηση της συμβολής της βιολογικής γεωργίας στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση της υγείας τόσον των αγροτών, όσο και των καταναλωτών.

  Υποστηρίζει την εξάπλωση της βιολογικής αμπελουργίας, διότι έχει μελετήσει τα οφέλη για την υγεία από την μικρή, συχνή κατανάλωση βιολογικού κόκκινου κρασιού.

  Ζώντας ο Γιάννης Παπακυριάκος στην Κορινθία έχει μυηθεί στην οινογνωσία και τη γευσιγνωσία των εξαιρετικής ποιότητας βιολογικών οίνων της Κορινθίας και ιδιαίτερα του βιολογικού κόκκινου Γκέλικος Αγιωργίτικου, του βιολογικού, λιαστού, ιατρικού κόκκινου Αγιωργίτικου Γκελάντο και του βιολογικού, λιαστου, γλυκού κόκκινου Αγιωργίτικουυ εκκλησιαστικού οίνου Γκέλικος, από τον κάμπο της Νεμέας.

  Η γνώση και γνώμη  του Γιάννου Παπακυριάκου για την ποιότητα του βιολογικού κόκκινου κρασιού στηρίζεται στο γεγονός ότι διαθέτει εξαιρετική  όσφρηση και γεύση, που έχουν πιστοποιηθεί από ωτορινολαρυγγολόγο. Επίπλέον ο Γιάννης Παπακυριάκος λόγω των εξαιρτικών δημοσίων και επιστημονικών, διεθνών  σχέσεών του και της γνώσης του ξένων γλωσσών,  έχει γνωρίσει και τους ποιοτικούς Ευρωπαίκούς οίνους και θεωρείται από τους ουσιαστικότερους οινοκριτές στην Κορινθία

  Ο Γιάννης Παπακυριάκος επειδή γνωρίζει καλά και τις δυσμενείς συνέπειες της κατάχρησης οινοπνευματωδών στηρίζει και υποστηρίζει τον αντιαλκοολικό αγώνα στην Κορινθία

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος

  Ο Γιάννης Παπακυριάκος συμμετέχει με τα ακόλουθα άρθρα στην ιστοσελίδα; gkelanto.gr


  Το κελάρι του κρασιού σου©