Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

  Δικηγόρος, Νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων, Κόρινθος

  Οδικηγόρος Νίκος Παπακυριάκος, θεωρείται ως ένας εκ των αποτελεσματικότερων ποινξηκολόγων  της Κορινθίας. Διαθέτει ευρεία κλασσική παιδεία και είναι άριστος γνώστης και χειριστής της Ελληνικής γλώσσας.

  Έχει μελετήσει σε βάθος τους Αρχαίους Έλληνες στοχαστές και φιλοσόφους, πράγμα που τον βοηθάει  στην καλύτερη κατανόηση σοβαρών νομικών προβλημάτων και σφυρηλάτησε την αγάπη του προς τη δικαιοσύνη.

  Ο Νίκος Παπακυριάκος έχει πολλά νομικά ενδιαφέροντα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η οινική νομοθεσία, τα νομικά προβλήματα από την κακή χρήση ή κατάχρηση οινοπνευματωδών.

  Ο Νίκος Παπακυριάκος είναι λάτρης της Μεσογειακής δίαιτας και της χρήσης βιολογικών τροφίμων. Έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πλανήτης μας δεν έχει μέλλον, αν δεν αντικατασταθούν οι συμβατικές καλλιέργειες με βιολογικές.

  Στις γνώσεις του, της βιολογικής διατροφολογίας, έχει περιλάβει και τη γνώση της αξίας της μικρής και συχνής κατανάλωσης  βιολογικού κόκκινου κρασιού, αφού το βιολογικό κόκκινο κρασί περιέχει 30% περισσότερες πολυφαινόλες από τα συμβατικά κόκκινα κρασιά.

  Ο Νίκος Παπακυριάκος ως οξυδερκής κοινωνικός παρατηρητής παρακολουθεί την εξέλιξη και ανάπτυξη της αμπελουργίας στην Κορινθία και παρέχει τις νομικές γνώσεις του όταν δημιουργούνται νομικά προβλήματα που έχουν σχέση με τους οίνους γενικότερα.

  Ως νομικός είναι βαθύς γνώστης των κοινωνικών, ψυχολογικών και νομικών προβλημάτων του αλκοολισμού και μεταδίδει γνώσεις προστασίας από τον αλκοολισμό σε γονείς και τα παιδιά τους.

  Ο Νίκος Παπακυριάκος έχει πιστοποιημένη από ωτορινολαρυγγολόγο οσφρητική και γευστική ικανότα, πράγμα που του επέτρεψε να γίνει αξιόλογος γευσιγνώστης και οινογνώστης. Θεωρείται από τους πιο δίκαιους οινοκριτές στην Κορινθία.

  Αυτό το γεγονός έχει συμβάλλει στο να γίνει συλλέκτης οίνων υψηλής ποιότητας, τόσον από την Ελλάδα, όσο και από διάφορες άλλες οινοπαραγωγές χώρες.

  Εξαιτίας αυτού του γεγονότος γνωρίζει το εμπορικό δίκαιο που διέπει τις εξαγωγές και εισαγωγές οίνων.

  Μεταξύ των Ελληνικών οίνων έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο κόκκινο Αγιωργίτικο της Νεμέας και γιαυτό έχει κατατάξει το Γκέλικος βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο στα ευγευστότερα και ποιοτικότερα κρασιά , όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος


  Οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ