Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Παπασπύρου Σπύρος

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας
  Παπασπύρου Σπύρος, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας

  Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών.

  Έχει  ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενδοσκοπική χειρουργική της κεφαλής και του τραχήλου, ΩΡΛ ογκολογία,  ωτοχειρουργική, χειρουργική λέϊζερ στην ΩΡΛ, διαταραχές της όσφρησης γεύσης και κατάποσης.

  Διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ-Χειρουργικής και Τραχήλου. Και Διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αθηνών.

  Καταγεται από τη Γραμμένη Οξιά της ορεινής Αιτολοακαρνανίας και είναι υποστηρικτής της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

  H  καταγωγή του από τη Γραμμένη Οξιά συνέβαλε στο να γίνει  υποστηρικτής της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και να έχει ερευνήσει τις ευεργετικές ιδιότητες του βιολογικού κόκκκινου κρασιού στην ανθρώπινη υυγεία..

  Η διεθνής επιστημονική εμπειρία και επικοινωνία του έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσει τα βιολογικά κρασιά της Ευρώπης και Αμερικής και ο ίδιος είναι έμπειρος γευσιγνώστης των Ελληνικών βιολογικών κρασιών.

  Είναι λάτρης της λιτής υγιεινής Μεσογειακής διατροφής και υποστηρικτής της ευεργετικής για την υγεία,  μικρής έως μέτριας κατανάλωσης κόκκινου βιολογικού κρασιού, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις.

  Γνωρίζει και καταπολεμά τον αλκοολισμό και τις παρενέργειές του. Στο ιατρείο του στην Αθήνα έχει οργανώσει μονάδα έρευνας και αντιμετώπισης των προβλημάτων της όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης.

  Είναι εμπειρογνώμων και πιστοποιητής  επάρκειας της όσφρησης και γεύσης.

  Άποψη της Γραμμένης Οξιάς, όπως φαίνεται από το λόφο του Αγίου Παντελεήμονος [Φωτο. Δ. Ν. Γκέλης. Αύγουστος 2013]

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος