Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΠΑΤΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Καλλιθέα, Αθήνα

  Η Παταρίδου Ανατολή είναι Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις χειρουργικές ΩΡΛ επεμβάσεις με το ρομποτικό σύστημα Davinci.

  Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Θυρεοειδούς Αδένα και Παραθυρεοειδών. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Καλλιθέα της Αθήνας και χειρουργεί στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ των Αθηνών.

  Η Ανατολή Παταρίδου γεννήθηκε στη Δράμα και από τα νεανικά της χρόνια μυήθηκε στην αμπελουργία και οινογνωσία των περίφημων κρασιών Δράμας. Αυτή η εμπειρία ζωής της Ανατολής Παταρίδου αξιοποιήθηκε και μέσα από τα ιδιαίτερα ιατρικά της ενδιαφέροντα, όπως η κλινική φαρμακολογία, η ιατρική διατροφολογία, οι ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία και μακροζωία των πολυφαινολών του κόκκινου κρασιού, κλπ.

  Λόγω των γνώσεών της, που αφορούν την όσφρηση, τη γεύση και την κατάποση έχει ασχοληθεί με τη φυσιολογία, παθοφυσιολογία και τις διαταραχές της όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης.

  Γιαυτό είναι πιστοποιήτρια επάρκειας γεύσης και όσφρησης των ασθενών της και πεπειραμένη γευσιγνώστρια και οινοκριτής. Διατηρεί εξαιρετική συλλογή των κυριότερων ποιοτικών οίνων της Ελλάδος και της Ευρώπης.

  Είναι πλέον πεπεισμένη για την ανάγκη της αντικατάστασης της συμβατικής αμπελοκαλλιέργειας με τη βιολογική, διότι έτσι αποφεύγεται η είσοδος καταλοίπων φυτοφαρμάκων στον οργανισμό με την κατανάλωση συμβατικών κρασιών, περιορίζονται οι κίνδυνοι ασθενειών των αγροτών και προστατεύεται η υγεία του εδάφους, η καθαρότητα των υπογείων υδάτων και περιορίζεται η μόλυνση της ατμοσφαίρας.

  Μέσα από αυτές τις βιωματικές επιστημονικές διαπιστώσεις της, η Ανατολή Παταρίδου  ανακάλυψε και την αξία για τη διατήρηση της υγείας, της μικρής, έως μέτριας κατανάλωσης του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου οίνου Νεμέας,  Γκέλικος, τον οποίο συστήνει, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις.

  Από την άλλη πλευρά, επειδή γνωρίζει τα δυσάρεστα για τη σωματική και ψυχική υγεία αποτελέσματα της χρόνιας μεγάλης χρήσης οποιουδήποτε οινοπνευματώδους ποτού είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του αντιαλκοολικού αγώνα και της προστασίας των ανηλίκων από τη χρήση οινοπνευματωδών ποτών.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, 

  Ιατρός, Οδοντίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


  Κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από τραγουδιστές και η αφυδάτωση του οργανισμού©