Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Παυλιδελης Βασιλειος, Dr. med.

  Χειρουργός Ω.Ρ.Λ. - Ειδικός Ρινοπλαστικής Ωτοπλαστικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

  O Βασίλης Παυλιδέλης  γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλίνη. Είναι πτυχιούχος  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

  Επί οκταετία εκπαιδεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στη Γερμανία, όπου εξειδικεύτηκε στη Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίουτης Bochum.

  Εξάσκησε επί δεκαετία την Πλαστική Χειρουργική Προσώπου ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Duisburg  Δυτ. Γερμανίας, σε ιδιόκτητη Κλινική Ημέρας εξειδικευμένη για Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και τις άλλες Πλαστικές Εγχειρήσεις Προσώπου.

  Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1990 και διετέλεσε επί τρεις συνεχείς διετίες Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου «Josef Society» και Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου.

  Διευθύνει το ιδιόκτητο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής (Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και Πλαστική Προσώπου) "ΑΦΡΟΔΙΤΗ", Παραδείσου 34, Παράδεισος Αμαρουσίου, Αθήνα.

  Ανά τριετία οργανώνει εκεί σεμινάρια προώθησης των εξελίξεων και των επιτευγμάτων στη Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου, συμβάλλοντας έτσι στη συνεχή ιατρική μετεκπαίδευση των ειδικών στις πλαστικές εγχειρήσεις. Χειρουργεί στην Ευρωκλινική Αθηνών καθώς επίσης και στην Αθηναϊκή Mediclinic.

  Ο Βασίλης Παυλιδέλης είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και είναι δημοφιλής μεταξύ των ωτορινολαρυγγολόγων, όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και διεθνώς εξαιτίας όχι μόνο των χειρουργικών δεξιοτήτων του, αλλά και εκ του γεγονότος ότι διδάσκει αυτά που γνωρίζει σε οποιονδήποτε νεότερο συνάδελφό του, ανεξαρτήτως εθνικότητας, μέσα από τα σεμινάρια που οργανώνει συχνά και τη συμμετοχή του σε Ελληνικά και παγκόσμια συνέδρια.

  Ο Βασίλης Παυλιδέλης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία απέκτησε γνώσεις Ιατρικής διατροφολογίας και μυήθηκε στη Γερμανική και Ευρωπαική γαστρονομία. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσει τους ποιοτικότερους Γερμανικούς και Ευρωπαϊκού οίνους.

  Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επεμβάσεων που έχει κάνει σε πάσχουσες ανατομικά και λειτουργικά μύτες έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αποκατάσταση της οσφρητικής και εμμέσως και της γευστικής λειτουργίας των ασθενών του.

  Ένεκα τούτου είναι πιστοποιητής της ομαλής λειτουργίας της όσφρησης και της γεύσης, πράγμα που συνέβαλε στο να εξελιχτεί σε άριστο γευσιγνώστη και δίκαιο οινοκριτή.
  Αυτό το απέδειξε σταθερά στη Γερμανία, συμμετέχοντας στις οινικές αξιολογήσεις που γινόντουσαν στη  μεγάλη οικογενειακή γαστρονομική μονάδα που διεύθυναν τα αδέλφια του Πέτρος και Πάνος Παυλιδέλης στο Duisburg της Δυτ. Γερμανίας.

  Πιστεύει ακράδαντα ότι τα ποιοτικότερα κρασιά διεθνώς είναι μόνον τα βιολογικά και έχει αξιολογήσει το βιολογικό κόκκινο Γκέλικος Αγιωργίτικο ως ένα από τα υγιεινότερα και απολαυστικότερα Ευρωπαϊκά κρασιά.

  Είναι βαθύς γνώστης των πολύτιμων ευεργετικών αποτελεσμάτων για την υγεία που επιφέρει η συχνή καθημερινή χρήση από τους ενηλίκους, του βιολογικού κόκκινου κρασιού Γκέλικος Αγιωργίτικο και διδάσκει την  αποφυγή της  κατάχρησης των οινοπνευματωδών ποτών και την πρόληψη του αλκοολισμού.
  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης,