Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Παυλιδελης Πανος

  Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Εκπαιδευτής γαστρονομίας και οινογνωσίας

  Ο Πάνος Παυλιδέλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και είναι το τέταρτο παιδί του εμπόρου της Μυτιλήνης  Κωσταντίνου  Παυλιδέλη. Είναι  απόφοιτος  της  Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αθήνας. Εξειδικεύτηκε στη γαστρονομία και απέκτησε τον τίτλο του εκπαιδευτή γαστρονόμων και της   εστιατοριακής τέχνης από το επαγγελματικό Επιμελητήριο της  Βεστφαλίας, στη Γερμανία.


  Διετέλεσε επί δεκαετία ιδιοκτήτης και διευθυντής  του διάσημου διεθνώς εστιατορίου ΄΄Αm  See’’ Ντούισμπουργκ   της  Γερμανίας, όπου επέδειξε το γαστρονομικό του ταλέντο και ταυτόχρονα επιδόθηκε  με εξαιρετικά αποτελέσματα στη μαζική εστίαση.


  Εξέχουσα θέση στη λίστα των πελατών που απελάμβαναν τη γαστρονομική δεινότητα του Πάνου Παυλιδέλη στο εστιατόριο ‘’Am See’’ είχαν οι εταιρείες  Mercedes, Volks Wagen, Hoffman, Chünnedeck, κ.α., ενώ στους προσωπικούς πελάτες του εστιατορίου περιλαμβανόταν η ελίτ του επαγγελματικού, οικονομικού, καλλιτεχνικού και επιστημονικού κόσμου της Γερμανίας.


  Ο Πάνος Παυλιδέλης έχει ασχοληθεί σε βάθος με την Ιατρική Διατροφολογία και αυτό είχε ως συνέπεια, εκτός από την εξαιρετική του επίδοση στη Γερμανική και Ευρωπαϊκή εδεσματολογία, να μυήσει τους Γερμανούς πελάτες του στη Μεσογειακή διατροφή, χρησιμοποιώντας εκλεκτές βιολογικές πρώτες ύλες Ελληνικής προέλευσης και παραγωγής.


  Εκτός από τις  εξαιρετικές γαστρονομικές γνώσεις και εμπειρίες του,  ο Πάνος Παυλιδέλης  είναι διάσημος οινογνώστης και γευσιγνώστης διεθνούς εμβέλειας και εκπαιδευτής οινογνωσίας και γευσιγνωσίας. Την ιδιότητά του αυτή την οφείλει στην εξαιρετική όσφρηση και γεύση που διαθέτει, που είναι ωτορινολαρυγγολογικά πιστοποιημένη στο Κέντρο Έρευνας Όσφρησης και Γεύσης, που διευθύνω στην Κόρινθο, εδώ και τριάντα χρόνια και επαναπιστοποιείται κάθε χρόνο.


  Εξαιτίας των φυσικών προσόντων του ο Πάνος Παυλιδέλης έχει ασφαλή και δίκαιη  γνώμη για τα κρασιά της Ευρώπης και της Ελλάδος. Είναι οπαδός και υποστηρικτής της βιολογικής γεωργοκτηνοτροφίας και οπωσδήποτε αποφεύγει να δοκιμάσει οποιοδήποτε κρασί δεν έχει βιολογική πιστοποίηση.


  Θεωρεί ότι το βιολογικό κόκκινο ‘’Γκέλικος ‘’Αγιοωργίτικο Νεμέας συγκαταλέγεται μεταξύ των υγιεινότερων και γευστικοτέρων κρασιών της Ευρώπης, διότι ‘’ιδίοις όμμασι’’ διαπίστωσε την απόλυτη βιολογική καλλιέργεια του αμπελώνα ‘’Γκέλικος’’ στη Νεμέα.


  Ο Πάνος Παυλιδέλης πάντοτε συστήνει  μεταγευματικά τη λήψη μικρής ποσότητας του βιολογικού κόκκινου γλυκού κρασιού ‘’Γκελάντο’’, που παράγεται από τα βιολογικά σταφύλια του αμπελώνα ΄΄Γκέλικος΄΄.


  Το ‘’Γκελάντο’’ έχει χαρακτηριστεί ως Ιατρικός οίνος εξαιτίας της υψηλοτάτης περιεκτικότητάς σε πολυφαινόλες, που ως γνωστόν επιδεικνύουν καρδιοπροστατευτικές  και καρκινοπροστατευτικές ιδιότητες.


  Σήμερα ο Πάνος Παυλιδέλης είναι και Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου Ρινοπλαστικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (οδός Παραδείσου 34, 15125 Αθήνα).


  Ως άτομο ευρείας κοινωνικότητας συστήνει,  για λόγους υγείας, αλλά και γαστρονομικής ευφροσύνης τη συχνή μικρή κατανάλωση του βιολογικού κόκκινου ‘’Γκέλικος΄΄ Αγιωργίτικου κρασιού Νεμέας, διότι δεν περιέχει και πρόσθετα θειώδη. Έχοντας πλήρη γνώση των συνεπειών της κατάχρησης των οινοπνευματωδών ποτών συμμετέχει ενεργά στον αντιαλκοολικό αγώνα.


  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, ΜD, DDS, PhD, ORL, Medical Life Coach
  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επίλυση προβλημάτων όσφρησης και γεύσης