Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Παυλιδελης Πετρος, Αθήνα

  Χημικός Μηχανικός ΕΜΤ, Μαθηματικός, Φυσικός, Οινογνώστης, Γευσιγνώστης

  O Πέτρος Παυλιδέλης, γέννημα θέμα της Μυτιλήνης μεγάλωσε σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα τροφίμων και ποτών που είχε ιδρύσει στο νησί ο πατέρας του.

  Διετέλεσε ανώτατος εκπαιδευτικός στην Ελληνική μέση εκπαίδευση με εξαιρετική διδακτική επιτυχία.

  Εργάστηκε στο παρελθόν στο Lindorf  της  Γερμανίας σε μεγάλη οικογενειακή γαστρονομική μονάδα,  η οποία  θεωρήθηκε από τις καλύτερες της πόλης,  εξαιτίας των γνώσεων γαστρονομίας, γευσιγνωσίας και οινογνωσίας του Πέτρου Παυλιδέλη.

  Με την επιστροφή του στην Ελλάδα δειακρίθηκε  για το ταλέντο του στην οργάνωση και διοίκηση ιδιωτικής ιατρικής μονάδας πλαστικών και επανορθωτικών επεμβάσεων της κεφαλής, του προσώπου και του τραχήλου, στο ιατρείο του αδελφού του Ωτορινολαρυγγολόγου Βασίλη Παυλιδέλη. Μέσω αυτής της δραστηριότητάς του δημιούργησε  εξαιρετικές επιδόσεις δημοσίων σχέσεων με τον κόσμο της Ωτορινολαρυγγολογίας.

  Υπήρξε οργανωτικός συνεργάτης μου σε πλείστα επιστημονικά συμπόσια και συνέδρια που οργανώσαμε για την Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών , τα τελευταία 20 χρόνια, πράγμα που τον κατέστησε δημοφιλέστατο με ταξύ των ωτορινολαρυγγολόγων. 

  Είναι βαθύς γνώστης της Γερμανικής και Ελληνικής Γαστρονομίας και οινογνωσίας.
  Είναι πιστοποιημένος από Ωτορινολαρυγγολόγο  για την επάρκεια και αποτελεσματικότητα της όσφρησης και γεύσης του.

  Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι εμπειρότατος γευσιγνώστης, οινογνώστης και οινοκριτής.

  Διακηρύσσει με πάθος την ανάγκη της εξάπλωσης της βιολογικής γεωργίας και πιστεύει αταλάντευτα ότι το κρασί και ιδιαίτερα το κόκκινο έχει νόημα να το καταναλώνουν οι ενήλικοι, μόνο αν είναι βιολογικό, σε μικρές καθημερινές ποσότητες, διότι όπως έχει αποδειχτεί επιστημονικά, μόνο τότε μπορεί να ευεργετηθεί η ανθρώπινη υγεία.

  Ο Πέτρος Παυλιδέλης είναι δίκαιος οινοκριτής και έχει αξιολογήσει το βιολογικό κόκκινο κρασί Γκέλικος Αγιωργίτικο, ως ένα από τα υγιεινότερα και απολαυστικότερα κόκκινα κρασιά που έχει δοκιμάσει στα 40 χρόνια της επαγγελματικής του ζωής.

  Ο Πέτρος Παυλιδέλης μέσα από το διδακτικό του ταλέντο διδάσκει την επικινδυνότητα από την κατάχρηση των οινοπνευματωδών ποτών και είναι ένθερμος οπαδός της πρόληψης του αλκοολισμού.